Bănia este împărţită în două în ce priveşte Universitatea Craiova. Actuala secţie înfiinţată de CS în vara lui 2013, după o pauză de 21 de ani şi FC Universitatea, care din păcate nu mai există, ruptă din acelaşi club CS Universitatea în 1992. Pe site-ul oficial al actualei echipe a Craiovei, csuc.ro, actualii conducători susţin că echipa prezentă este continuatoarea de drept a “Campioanei unei mari iubiri” ori a “Craiovei Maxima”. Aceştia, omit faptul că echipa s-a înfiinţat în 1948 şi a trecut prin ligile inferioare şi îşi arogă palmaresul obţinut de Ştiinţa abia din 1964, anul promovării în prima ligă, până în sezonul 1991-1992. Îşi atribuie participările în cupele europene, printre care semifinala din UEFA, cele patru titluri de campioni 73-74, 79-80, 80-81 Şi 90-91, Şi doar cinci din cele şase Cupe obţinute de alb-albaştri. Adică pe cele din 76-77, 77-78, 80-81, 82-83, 90-91 şi omit pe cea obţinută în 1993 contra Daciei Unirea Brăila, când actualul technician, Emil Săndoi suferea o gravă accidentare care i-a obturat o carieră şi mai mare de fotbalist. În toată această perioadă Universitatea a fost criogenată. Practic, Andrici şi Rotaru sunt primii finanţatori de după comunism omiţând investiţiile mai bune sau rele ale înaintaşilor finanţatori post-decembrişti.
Pentru csuc.ro, cu acordul actualilor finanţatori şi conducători, meciuri în care au evoluat mai mulţi dintre cei cu care se laudă acum pe site şi ca oameni ai clubului, au fost omise. Cupa României, locurile doi obţinute în 1993-1994 şi 1994-1995, dar şi trei finale de Cupă pierdute în această perioadă, cu Bistriţa, Rapid ori Dinamo.
Punctam această perioadă deoarece, începând cu anul 1992, de când actualul club nu recunoaşte palmaresul şi numele Universităţii mai mulţi actuali sau foşti colaboratori ai echipei prezente îşi leagă destinele la această echipă! Fie au deţinut funcţii administrative, fie au antrenat sau şi-au rupt picioarele şi au ajuns să evolueze în străinătate pe bani mulţi tocmai în tricourile acestei formaţii!
Actualul director de imagine, Gică Craioveanu are în palmaresul nerecunoscut de clubul pentru care lucrează, acum, câştigarea Cupei României în 1992-1993. De două ori golgheter al campionatului 1993-1994 şi 1994-1995, plus că a purtat tricoul naţionalei tocmai provenind de la FC Universitatea. Mai mult, de la FC a plecat şi a făcut glorie în Spania, iar de venit la Universitatea a făcut-o tocmai în anul în care regretatul Corneliu Stroe, Marcel Popescu şi Sorin Cîrţu cereau separarea, în ianuarie 1991, pentru a nu se împărţi milionul de dolari de pe Gică Popescu, venit de la PSV Eidhoven.
Fostul director tehnic, Sorin Cîrţu, a activat în mai multe rânduri ca antrenor principal al FC Universitatea, chiar şi după anul 2000. Mai precis pe vremea când clubul nerecunoscut de CSU-işti era finanţat de Dinel Staicu. Emil Săndoi, actualul antrenor principal a fost căpitan al FC Universitatea de la separare până la accidentare şi apoi la finele anilor 90 când a fost numit antrenor şi a calificat echipa în finala Cupei României. A mai antrenat şi pe vremea lui Dinel Staicu în 2002.
Silviu Lung, antrenor cu portarii a revenit din Spania via Electroputere la FC Universitatea ca jucător, apoi a antrenat în mai multe rânduri ca şi acum, dar a fost şi principal interimar. Adrian Popescu, antrenor secund, a fost căpitan al Universităţii, dar şi antrenor mai apoi. Pavel Badea, preşedintele CS Universitatea şi fost director al CSU a evoluat în mai multe rânduri la FC Universitatea. Ca jucător, de două ori, după revenirile din Elveţia şi Coreea de Sud via Extensiv. A fost şi antrenor principal în anul 2003, apoi preşedinte al echipei. Scouterii Ungureanu, Tilihoi şi Negrilă au fost şi ei de-a lungul vremii angajaţi în diferite funcţii administrative ori tehnice ale FC Universitatea. Nicolae Tilihoi a fost chiar antrenorul principal al echipei de tineret campioană naţională în 1996-1997!
Ovidiu Stângă, Cornel Papură, foşti antrenori, au evoluat pentru FC, iar pasul spre marea performanţă de la această formaţie l-au făcut. “Papi” a jucat la USA 94 venind de la echipa pe care actualii conducători nu o recunosc! Tot de acolo s-a şi transferat. Stângă la fel a plecat de la FC în Spania, ajungând apoi în Olanda la PSV, evoluând pentru naţionala României la Euro 96 şi mondialul din Franţa 98. Ambii au şi antrenat la prima ori la a doua formaţie a Ştiinţei nerecunoscute.
Şi exemplele ar putea continua, dar sunt de prisos atâta timp cât adevărata Universitatea nu mai există, iar prin ceea ce fac actualii conducători jignesc ceea ce a însemnat Universitatea Craiova prin tentative de a inocula prezentului o entitate fotbalistică înfiinţată de doi ani şi câteva luni. Şi asta cu acordul iubitorului de fotbal din Craiova care din dorinţa de a avea o echipă de prim rang, acceptă să fie îngropată o istorie de zeci de ani a unui club de fotbal. De fapt, prin ceea ce apare pe site-ul oficial al noii echipe, actualii conducători recunosc că sunt o altă formaţie de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Universitatea, cea care rămăsese decât cu secţii de la alte sporturi.