Spitalul Filantropia a primit un incubator performant

Redactia
5 Min Read

Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova cu un incubator performant de terapie intensivă, în valoare de 66.000 de lei, după ce, în 2013, a donat acestui spital un alt incubator, în valoare de 44.000 lei. Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1.000 de nou-născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. În Dolj, rata mortalităţii infantile este de 8‰, conform statisticii INS din 2014. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.
În Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova au avut loc 1.751 de naşteri în 2014, dintre care aproximativ 10% – 180 de nașteri – au fost premature. Această maternitate este una de nivel 2 şi deserveşte şi judeţele din întreaga Oltenie: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi și Vâlcea.

„Acest tip de incubator este dintre cele mai perfomante, un micro-univers creat pentru a ajuta nou-născutul prematur, atât de fragil, să crească, să fie stabil şi îi oferă o şansă reală la supravieţuire, fără a rămâne cu sechele. Un astfel de echipament ne uşurează munca nu doar din punct de vedere medical, dar şi pentru că putem să le dăm mai multă încredere părinţilor care abia aşteaptă să îşi ţină în braţe micuţii.”- dr. Mirela Siminel, Șef Secţie Neonatologie, Spitalul Clinic Municipal  Filantropia Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

„Acum trei ani, când am început campania de dotare a maternităţilor, părea o misiune imposibilă. După 58 de dotări şi peste 6.000.000 lei investiţi, Salvaţi Copiii crede cu tărie în puterea acestei campanii, dar şi în solidaritatea oamenilor de a se uni pentru cauze atât de impresionante. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 10.000 de bebeluşi, iar cu donaţiile din acest an speram să ajutăm alte câteva mii și în anii următori.” – Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

 

Acţiunea de la Craiova face parte din seria dotărilor programate de Salvaţi Copiii România pentru anul 2015, ce au ca scop modernizarea a 21 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară. Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donaţii SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiţi în acest an în Pitești, Brașov, București (2 maternităţi), Reșiţa, Caransebeș, Constanţa, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternităţi), Vaslui și Cluj-Napoca.

 

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

 

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

 

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Share This Article