Pe 25 septembrie 2015, în intervalul orar 18:00 – 24:00, Craiova devine pentru al treilea an consecutiv, locul de întâlnire al unor cercetători, profesori şi specialişti ai unor universităţi, companii și instituții cu profil tehnic și științific, sub egida evenimentului European “Noaptea Cercetătorilor”.
Organizatorii evenimentului la Craiova, Departamentul de Fizica din cadrul Universitatii din Craiova, vă invită în Holul Central al Universităţii din Craiova pentru a asista la o incursiune în fascinanta lume a experimentelor științifice, la nivel micro şi macroscopic, pătrunzând în lumea magiei şi a culorii, a baloanelor colorate de săpun, a ceţii carbonice, ghidaţi de personaje feerice din desene animate. Se doreşte schimbarea percepției asupra Ştiinței de către publicul larg. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 18:00, în Sala Albastră și va fi oficiată de către conducerea Universităţii.
Sponsori ai evenimentului precum ALRO S.A., Banca Comercială Română, Cummins Generator Technologies, Dass Center, OMV Petrom, Smart ID și parteneri precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Râmnicu Vâlcea, Centrul Meteorologic Regional Oltenia, Societatea Meteorologică Română şi Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Fizică, au acceptat invitația de a prezenta publicului larg machete, experimente și echipamente din domeniile dumnealor de activitate.
Partenerii media care ne-au oferit sprijinul în promovarea evenimentului sunt Digi24 Craiova, TVR Craiova, Tele U, ESTV, Radio România Oltenia Craiova, Gazeta de Sud, Radio Sud, Craiova.ro.
Evenimentul “Noaptea Cercetatorilor” își propune promoveze știința în rândul tuturor categoriilor sociale, incluzând activități destinate tuturor categoriilor de vârstă, concursuri cu premii pe teme legate de ştiinţă, prezentări şi discuţii din diverse domenii de interes. Evenimentul este susţinut de către Comisia Europeană prin HORIZON 2020, acţiunea Maria Sklodowska Curie, se desfăşoară concomitent în peste 300 de oraşe europene şi este cu intrare gratuită. Evenimentul este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu precum şi Institutul de Fizică Atomică şi Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei.
Informatii despre eveniment pot fi obţinute la telefoanele organizatorilor 0746 152204 Mariana Osiac, 0723 533117 Mihaela Tinca Udriştioiu sau pot fi găsite la adresele web: