Colaborarea cu firmele britanice dă roade. 260 de locuri de muncă pentru craioveni

Redactia
9 Min Read

În urma acordurilor de principiu semnate în primăvara aceasta în Marea Britanie de către edilul Băniei, a venit şi prima firmă britanică dornică să investească în Craiova şi să folosească forţa de muncă autohtonă pentru producerea de circuite integrate. Este vorba de firma Spirit Circuits reprezentată, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la primărie, de Steve Driver, şi care în următorii ani va oferi 260 de locuri de muncă.

„Aş vrea să dau o veste bună tuturor cetăţenilor Craiovei care sunt interesaţi, şi anume că firma Spirit Circuits, cu care am stabilit un parteneriat în această primăvară în Marea Britanie, deja se află în linie dreaptă pentru construirea unei pagini. Mai precis s-au desfăşurat toate licitaţiile. Irma a achiziţionat în Parcul Industrial 2-3 hectare de teren şi acolo vor fi înfiinţate aproximativ 260 de locuri de muncă. Este deja în discuţii să se închirieze o nouă hală la una dintre firmele care există deja pe piaţa noastră şi acolo să îşi pregătească angajaţii până când va avea loc construirea propriu-zisă a halei din parcul industrial. Vestea bună este că angajările se vor face mai repede decât se aştepta, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit aceleiaşi surse, al doilea parc industrial din Bănie este aproape plin şi că autoritatea locală se află deja în linie dreaptă cu înfiinţarea celui de-al treilea parc industrial pe raza unităţii administrativ teritoriale Işalniţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Practic am început să lucrăm la documentaţie. La ora actuală toată documentaţia se află depusă pentru obţinerea avizului. Sperăm să avem o veste bună în curând şi de la OCPI. Dacă s-ar putea să se grăbească lucrurile ar fi foarte bine pentru că deja suntem presaţi de timp. Avem investitori care vor terenuri, iar pentru a putea să le dăm aceste terenuri trebuie să avem parcul industrial numărul 3 înfiinţat”, a mai spus primarul.

Olguţa Vasilescu a vorbit şi despre locurile de muncă înfiinţate, dar şi despre bursa locurilor de muncă pe care primăria o organizează şi de posturile libere care sunt afişate pe site-ul Primăriei.

„Aş vrea să mai fac o precizare vizavi de bursa locurilor de muncă organizată de Primărie. Nu vrem sub nicio formă să concurăm cu AJOFM, dar am observat că foarte multe persoane, în căutarea unui loc de muncă, vin şi se adresează Primăriei Municipiului Craiova. AJOFM organizează târguri pentru locurile de muncă, din păcate, destul de rar şi poate şi mediatizarea lasă de dorit pentru că sunt persoane care nu află de ele, nu se prezintă şi după ar vrea să ştie despre ce este vorba. Noi putem să asigurăm aceste informaţii. Practic, serviciul pe care noi îl asigurăm în primărie este doar de informare a publicului. Pe site-ul Primăriei se află deja o pagină destinată bursei locurilor de muncă unde se găsesc firmele care fac angajări, cele care s-au adresat Primăriei în mod evident şi numerele de contact a persoanelor cu care pot lua legătura pentru a accesa aceste locuri de muncă. Noi sperăm din tot sufletul să se şi găsească oameni care să îşi dorească aceste locuri de muncă pentru că, din păcate, până acum nu am avut foarte mare succes. Sunt peste 400 de locuri de muncă pe site-ul Primăriei şi încă nu s-a găsit personalul necesar. Sperăm ca acest lucru, pe viitor, făcând şi noi o informare mult mai bună a publicului, să ia legătura cu persoanele de contact şi oamenii să se angajeze. Aşadar, firma Spirit Ciclits va angaja 260 de persoane în perioada următoare”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Marian Nicoli, în calitate de administrator al parcului industrial din Craiova a ţinut să mulţumească mass-media, primarului şi celor care au avut încredere în ideea că în Craiova se va naşte un nou parc.

„Judeţul Dolj, municipiul Craiova au generat o nouă infrastructură de afaceri. Am reuşit, în calitatea mea temporară şi provizorie de administrator al acestei infrastructuri să străpungem barierele administrative. 11 parcele de teren pe 24,1341 de hectare de teren aşteaptă practic buldozerele. Ne bucurăm că 9 din 11 sunt astăzi în linie dreaptă. Avem deja contractele semnate cu Spirit Circuits. Felicit echipa cu care a venit şi îl felicit pe Steve Drive că a ales un partener din Craiova şi a preluat din mers o firmă din Craiova şi astfel, înainte să finalizeze investiţia va genera primele locuri de muncă pe ideea de mentorat. Forţa de muncă trebuie pregătită înainte şi la Craiova pentru că avem oameni inteligenţi capabili să înveţe să producă circuite imprimate”.

Totodată, Marian Nicoli a vorbit şi despre plăcile pe care le face Spirit Circuit că  echipează locomotive, echipează avioane şi automotive.

„Îl felicităm şi îi garantăm tot sprijinul nostru, al Parcului Industrial High Tech, al municipalităţii şi al judeţului. Eu, personal, voi fi alături pentru ca barierele birocratice să fie cât mai mici. Pot să vă spun că împreună cu dumneavoastră am reuşit să mediatizăm bine acest proiect. Următoarea provocare, parcul industrial numărul 3, pentru că parcul Industrial Craiova este complet ocupat, parcul High Tech are 9 din 11 parcele ocupate. Am păstrat doar două parcele în care urmează să se facă o gară pentru că am păstrat calea ferată şi sperăm să o realizăm fiind acest sistem intermodal. Mă opresc aici spunându-vă că echiparea cu utilităţi este o mare provocare pentru Municipiul Craiova, Consiliul Local, care a început deja alimentarea cu apă, Cez-ul care aduce 40 de megawaţi şi este prima dată din istoria Craiovei când se generează o nouă staţie de 110/20 kw pe 40 Megawaţi. Îi spunem lui Steve Drive că va avea totul prezent când va termina investiţia”, a mai spus Marin Nicoli.

Steve Dirve a transmis că ieri a fost o zi interesantă, s-a făcut un pas în faţă şi că este foarte bucuros să lucreze cu comunitatea în următorii ani, să investească şi să creeze  260 de locuri de muncă. Totodată acesta a spus că vrea să creeze aceste oportunităţi pentru tinerii din Craiova şi are sprijinul autorităţilor locale.

Firma pe care au preluat-o investitorii britanici este o firmă mică de soft şi electronică. S-a luat această decizie pentru că s-a considerat mai uşor preluarea unei firme care are o activitate bună şi să o dezvolte cu nume, cu capital, cu majorare şi cu tot. Potrivit lui Marin Nicoli este firmă românească care are acţionariat britanic şi care îşi va schimba numele în următoarea lună.

Primarul Băniei a dat asigurări că angajările se vor face mai devreme de trei ani, iar din acest motiv se închiriază o hală de la o firmă craioveană ca să pregătească angajaţii, dar, aşa cum este contractul semnat, obligativitatea lor este pentru următorii trei ani.

Producţia, peste un an

Potrivit lui Marin Nicoli, în timpul negocierilor s-a discutat despre începerea producţiei la un an de zile la acea capacitate în care tinerii care vor intra pe aceste maşini şi circuite integrate care să suporte piesele create, vor fi, liniile acestea, utilizate, conduse de tineri capabili absolvenţi de liceu, cu îndemânarea necesară pe maşinile automate în linie procesare industrială.

„Dezvoltăm sisteme care să facă o producţie mai rapidă. Creăm oportunităţi nu numai pentru tineri, bazate pe această automatizare. În procesul de creaţie trebuie să menţionăm că avem specialişti în domeniu”, a spus Steve Drive.

Share This Article