Liga a III-a, devenită liga retragerilor

Redactia
4 Min Read

Problemele economice au dat peste cap începutul de sezon în eşalonul trei în fotbalul românesc, nefiind exclus ca şi alte echipe să renunţe pe parcurs

În ultimii ani nu există sezon fără probleme în liga a III-a. Dacă ediţia trecută, seria IV-a a fost descompletată de retragerea, încă dinainte de start a celor de la Şcolar Reşiţa, apoi în retur a Minerului Mehedinţi, acum este rândul seriei a III-a să se confrunte cu astfel de strategii.  Nici nu se stabilise bine ţintartul şi ACS Viitorul Municipal Craiova a spus pas comapetiţiei, doljenii devenind CS Işalniţa şi activând acum în prima ligă judeţeană. Bomboana pe colivă a fost pusă vinerea trecută, când CS Vişina Nouă, grupare pe care o preluase fostul său delegat Ion Aldea a dat peste cap programul de desfăşurare al competiţiei în întreaga serie. Gruparea din judeţul Olt se mutase la Balş, dar s-a lovit de refuzul autorităţilor locale de a o adopta. De fapt Balşul a cam dispărut, la fel ca şi Caracalul, din peisajul fotbalistic.”Noi strânsesem jucători, dar în ultima săptămână lucrurile au luat o întorsătură surprinzătoare. Am fost anunţaţi de către oamenii din conducere că nu mai participăm în campionatul ligii a III pentru că cei de Consiliul Local Balş nu doresc să susţină o echipă care are altă denumire. Nu înţeleg de ce nu s-a spus de prima dată. Păcat, mare păcat , deoarece Balşul ar fi meritat să aibă din nou fotbal, spun asta pentru public, care era mare iubitor de sport”, a precizat George Oancea,  antrenor care împreună cu profesorul Cristian Stănculeţu ar fi trebuit să antreneze în C3 pe CS Vişina Nouă. Cerere de retragere a făcut şi FC Olt Slatina devenită între timp, după ce a preluat locul din C2 al celor de la Inter Clinceni, Inter Olt Slatina.  “Nu e  corect cum au procedat cei de la Vişina, dar asta este momentan situaţia din fotbalul românesc la acest nivel . Noi am vorbit cum am aflat şi cu alte echipe pentru a trimite la federaţe o cerere să se găsească o soluţie pentru acestă problemă neprevăzută. Acum, în acestă serie programul s-a modificat începând cu etapa a doua, însă pentru noi nu e un impediment prea mare, pentru că abordăm fiecare meci la victorie indiferent de adversar. Prin modificarea programului acum jucăm în deplasare partide pe care trebuie să le avem la Podari”, a afirmat antrenorul grupării ACS Podari, Dragoş Bon.

Din cele 5 serii vor mai retrograda doar două echipe

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin aceste modificări din ultima săptămănă, s-a ajuns în situaţia ca din patru serii de câte 15 echipe şi una de 14, atâtea câte erau atunci când s-a făcut programul iniţial, pe 18 august, să rămână doar o singură serie formată din 15 echipe şi patru din 14. Astfel, conform sistemului competiţional, la finalul acestui sezon vor retrograda doar două echipe, adică locul 15 din seria a IV-a, şi cel mai slab loc 14 din toate cele cinci serii. În privinţa promovării, primele clasate din cele cinci serii vor urca direct în liga a doua. Ciudat este că deşi FRF a avut probleme grave în a alcătui cele cinci serii, din campionatul următor se doreşte alcătuire unui sistem de 6 serii cu 16 cluburi în componenţă. Se va ajunge la acest format prin retrogradarea a 11 echipe din Liga 2 şi la promovarea a 21 de campioane judeţene. 

Share This Article