duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Construcția stadioanelor din Craiova, în stand-by

Demolarea arenei “Ion Oblemenco” a fost realizată, însă acum se așteaptă aprobarea proiectului, iar după 20 august va începe construcția noului stadion. În schimb, cel de atletism trebuie terminat până la finalul acestui an

 

Lucrările la cele două stadioane care se vor face în Bănie sunt în derulare. O parte. Dacă arena principală a fost demolată, la stadionul de atletism se lucrează pentru ca în cel mai scurt timp echipele CSU să se poată pregăti aici.

La stadionul de atletism de 5.000 de locuri execută lucrări firmele AB Tehnica și K-Box Construction SRL – în asociere, SC Ro Software House – subcontractant și SC Stelstar Prod Imp-Ex și SC Grupo Empresarial Magenta Spania – terți susținători. Constructorul a început cu tribunele, la care se lucrează de mai bine de o lună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La tribune se montează cei 400 de stâlpi care sunt necesari în construcție. Mai durează o săptămână sau două montarea acestor stâlpi, apoi va urma betonarea propriu-zisă“, au afirmat constructorii.

Singura arenă pe care se poate juca fotbal la nivel ridicat în Craiova este Extensiv Parc, astfel formațiile de la CSU trebuie să se pregătească pe terenurile din apropierea Craiova. De aceea s-a și închiriat terenul de la Cârcea cu nocturnă. Se dorește ca de la începutul anului viitor echipele să se poată pregăti pe stadionul de atletism.

În urmă cu câteva săptămâni, primarul Lia Olguța Vasilescu a precizat că, anul viitor, Craiova va face demersurile pentru a deveni Capitală Europeană a Sportului.

"Să nu uităm că acest stadion se înglobează într-un complex sportiv foarte ambițios din care fac parte Sala Polivalentă, a cărei ridicare a durat 17 ani, și un stadion de atletism, în spatele stadionului. În doi ani, Craiova va putea intra cu fruntea sus în orice competiție sportivă, iar la anul, probabil, vom face demersurile pentru a deveni Capitală Europeană a Sportului pentru că nu știu câte orașe din România vor avea baza noastră materiala", a punctat Olguta Vasilescu.

 

Dezinteres pentru reabilitarea terenurilor

Fostul stadion “Ion Oblemenco” a fost pus la pământ, însă mai trebuie eliberat de diverse bucăți de fier, moloz și alte deșeuri.

Arena principală va avea dotările unui stadion care să poată găzdui meciuri de cupe europene, dar şi concerte, inclusiv heliport, tribune acoperite, restaurante, un minihotel cu 40 de camere pentru sportivi şi spaţii comerciale şi de antrenament, locuri VIP la înălţime. În plus, față de studiul de fezabilitate, au fost incluse guri de ventilaţie, iar acoperişul va fi coborât. Inedită este și cerința suporterilor care au cerut ca scaunele din zona peluzei să fie demontabile pentru ca ei să poată sări în timpul meciului.

Deși lucrurile merg bine privind cele două stadioane, municipalitatea are probleme în privința reabilitării terenurilor aflate în apropiere. Niciun constructor nu s-ar fi arătat interesat să le preia, pentru a le da o altă față.

Municipalitatea a scos la licitație reabilitarea acestor terenuri în urmă cu mai bine o lună, însă nici un ofertant nu s-a arătat interesat de lucrare.

„Ne-am dat seama că întârziem foarte mult lucrările de la stadionul de atletism cu atât mai mult cu cât rețelele de utilități trebuie făcute împreună cu stadionul mare de fotbal. Atunci am demarat lucrările de construcție pentru stadionul mic. Din păcate, nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru construcția celor două terenuri de la cantonament. Sperăm că vom fi mai norocoși de data aceasta, pentru că am scos din nou la licitație cele două terenuri. Până atunci, echipa se antrenează pe unde apucă, prin diverse comune care sunt în jurul orașului Craiova. E un stres în plus și pentru echipă, și pentru antrenori, dar, deocamdată, acestea sunt condițiile până anul viitor, când vom avea gata cele trei obiective“, a afirmat Olguța Vasilescu.
Contractul pentru terenurile din cantonament are o valoare estimată de 1.596.918,03 lei.

Conform previziunilor constructurilor, stadionul de atletism ar trebui terminat până la finalul acestui an, iar principala arenă ar putea fi dată în folosință la începutul anului 2017.

 

 

 

Politica