Peste 40 de solicitări pentru pompierii mehedinţeni în zilele de Paşte

Redactia
3 Min Read

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a nouă incendii, prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma unui accident rutier, salvarea unei persoane căzute într-o râpă, asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat, dar şi pentru înlăturarea pericolului de explozie dintr-un apartament.Cele nouă incendii au izbucnit la două case de locuit din localităţile Butoieşti şi Păuneşti (comuna Godeanu), la un autoturism din localitatea Pătulele, la peste 15 ha de vegetaţie uscată de pe raza localităţilor Ghelmegioaia, Dr.Tr. Severin, Mărăşeşti şi Zegaia, dar şi la un depozit de furaje în satul Cerângani (comuna Stângăceaua) şi un stâlp electric stradal din municipiul  Dr.Tr. Severin. Ca urmare a intervenţiei pompierilor mehedinţeni, în cursul zilei de luni, 13.04.2015, a fost înlăturat riscul de producere a unei explozii într-un apartament din municipiul Orşova.

Din cauza scurgerilor de gaz provenite de la aragazul lăsat aprins, dar şi de lăsarea în funcţiune, nesupravegheată, a unui aparat de încălzit, într-un apartament din municipiul Orşova ar fi putut avea loc o explozie, dacă nu ar fi intervenit pompierii. Solicitaţi de către un locatar al blocului, care a simţit miros persistent de gaz, pompierii au intervenit imediat, înlăturând, astfel, producerea unei explozii.
Tot în această perioadă, echipa pirotehnică a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” a intervenit, în satul Sălătruc din comuna Greci, pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate. Proiectilul de artilerie, cu cal. 80mm, găsit de către un cetăţean în grădina casei, a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă.  

În Noaptea de Înviere, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi în bisericile şi mănăstirile din judeţul Mehedinţi. ,,Prezenţa pompierilor în lăcaşurile de cult, dar şi respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cei prezenţi la slujbele religioase, au făcut ca niciun incendiu să nu se producă în acea noapte. În mănăstirile Vodiţa, Schitul Topolniţei, Sf. Ana şi Gura Motrului, dar şi la Catedrala Sf. Gheorghe, începând cu ora 22.00, echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au executat misiuni de asigurare şi supraveghere a zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă la manifestările religioase prilejuite de Învierea Mântuitorului. În alte biserici, unde s-a constatat afluenţă mare de persoane, personalul Inspecţiei de Prevenire a asigurat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe toată durata desfăşurării slujbei religioase”, a declarat plt. maj. Ramona Nistor , purtătorul de cuvânt al ISUMehedinţi.

Distribuie acest articol