Tinerii craioveni continuă să înfrumuseţeze Craiova

Redactia
4 Min Read

Elevii Liceului de Arte Marin Sorescu dau viaţă cutiilor de electricitate existente în Craiova. Lor li s-a alăturat şi un student al Facultăţii de Teologie, secţia Artă Sacră. Ieri, i-am găsit lângă Muzeul de Artă din Craiova, unde pictau un portret. Au dat frâu liber imaginaţiei, iar ceea ce au reuşit să creeze puteţi vedea dacă alegeţi să daţi o raită prin oraş în zilele următoare sau în fotografiile alăturate. Ieri, în jurul prânzului artiştii reuşiseră să picteze pe câteva cutii de electricitate din centrul oraşului.

Este un proiect cu Primăria Craiova, încercăm să înfrumuseţăm oraşul prin artă. Am încercat să realizăm câteva portrete să dăm puţină umanitate oraşului, să ştergem puţin din griul constant.O să lucrăm şi în Centrul Vechi, vom picta pe cutiile de electricitate, deocamdată. Sunt portrete figurative, interpretate de noi, nu sunt personalităţi. Eu sunt de la Facultatea de Artă Sacră. Pe 5 aprilie am început acest proiect.Trebuie terminate aceste lucrări aproximativ până pe 25 aprilie. Înainte a mai fost o pictură aici, era un animal, dar nu era în context, în rest mai sunt portrete realiste, acum îl mai retuşăm. Imaginaţia este bogată şi reuşim să creăm. Folosim spray-uri şi lavabilă de exterior cu pigmenţi.
Andrei Toniţă, student la Facultate de Teologie, secţia Artă Sacră

Picturi art nouveau în Centrul Vechi din Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mi se pare un proiect interesant pe care îl facem, majoritatea locurilor din Craiova sunt monotone şi faptul că avem această ocazie să pictăm mi se pare foarte frumos. Avem o tematică care să se asocieze mai mult cu Centrul Vechi, aici (n.r.lângă Muzeul de Artă) ne-au lăsat să facem ce vrem, în Centrul Vechi va trebui să facem art nouveau sau renascentist. O pictură de genul acesta durează câteva ore, este şi în funcţie de mărimea cutiilor.Vrem să dăm culoare oraşului.
Spune Bianca Stancu, elevă la Liceul de Arte Marin Sorescu, clasa a XI-a

Andrei Toniţă, student la Facultatea de Teologie, secţia Artă Sacră ne-a povestit că îi place să picteze, dar nu a avut expoziţii deoarece i-a fost teamă că nu o să fie apreciat.

În acest proiect suntem şase copii, am decis să mă alătur lor, deoarece îmi place foarte mult arta şi doresc să mă exteriorizez în public. Am fost şi premiat, dar pentru mine nu este important acest lucru. Eu lucrez şi acasă, dar mă bazez mai mult pe criticul societăţii şi nu prea am expus, m-am gândit că nu o să fiu apreciat. Am făcut frescă la biserici, am pictat şi la Căminul Renaşterea care s-a deschis recent faţă în faţă cu Sfântul Dumitru şi la facultatea unde studiez eu, la sediul de la Facultatea de Agronomie, am făcut frescă.
Andrei Toniţă

Elevii de Liceul de Arte Marin Sorescu au transformat 40 de buşteni în mobilier urban. Au realizat diverse forme de mozaic. Creaţiile lor decorează parcurile şi grădinile din oraş. Acum, elevii de la Liceul de Arte “Marin Sorescu” vor decora şi vechile jardiniere.

Share This Article