Ora Pământului a fost sărbătorită şi în judeţul Olt

Redactia
4 Min Read

Aşa cum se ştie, 28 martie a fost Earth Hour, o sărbătoare mondială, care a fost marcată şi în România, acţiunea derulându-se sub dictonul: “ Dăruieşte naturii din energia ta “.
În judeţul Olt la Slatina, Balş şi Corabia primăriile au stins lumina pentru a economisi energia electrică, scopul acestei sărbători tocmai acesta fiind. Fiecare cetăţean a putut participa, în casa proprie prin stingerea becurilor, dar şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, dând dovadă de responsabilitate socială.

Acţiunea, la Slatina, a început vineri, 27 martie 2015, atunci când elevii şi profesorii din instituţiile de învăţământ au distribuit pliante informative în municipiu privind importanţa acestui eveniment şi îndemnul clar de a participa la el.
La Slatina marcarea acestui eveniment mondial s-a realizat prin stingerea timp de o oră, între orele 20.30 – 21.30, a luminilor din sediul primăriei şi din sediile instituţiilor aflate în subordinea municipalităţii, dar şi pe arterele importante ale municipiului . Ca şi anul trecut, Ora Pământului s-a sărbătorit pe esplanadă. Slătinenii şi-au dat întâlnire, pe esplanadă, la lumina lampioanelor şi a lumânărilor. Anul trecut iniţiativa au avut-o elevii Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Primăria Slatina. Anul acesta, inţiativa au avut-o elevii şi profesorii Colegiului Tehnic ”Alexe Marin”. Trebuie spus că şi celelalte licee şi colegii au participat la eveniment: Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P.S.Aurelian”, Colegiul Tehnic Metalurgic, Liceul cu Program Sportiv.

În România se sărbătoreşte din anul 2009, anul acesta, la iniţiativa WWF-România, vor participa în jur de 40 de oraşe, sărbătorind Ora Pământului. Pe site-ul oficial al organizatorului, WWF-România, se menţionează acţiunile din Slatina: “ Primăria Municipiului Slatina participă la eveniment prin stingerea iluminatului public stradal, între orele 20:30 -21:30, pe mai multe artere: strada Ecaterina Teodoroiu, strada Artileriei, strada Cireaşov, strada Primăverii, strada Libertăţii, strada Crişan, strada Cornişei, b-dul Nicolae Titulescu, b-dul Al.I.Cuza, strada Vintilă Vodă“.
Istoric vorbind, totul a început în martie 2007 la Sydney. La nivel global, sâmbătă, de la ora 20:30, în peste şapte mii de oraşe din 162 de ţări s-a stins lumina. Se spune că peste două miliarde de oameni au sărbătorit Ora Pământului.

În cursul anului, conform organizatorilor evenimentului WWF-România, putem acţiona prin: să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem duşuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorinţe create artificial prin trucuri de marketing şi acordând mai mult loc în coşurile noastre de cumpărături produselor responsabile – tradiţionale, ecologice sau certificate FSC, ce atestă provenienţa din păduri gestionate responsabil.
Campania Earth Hour este, cu siguranţă, cea mai mare acţiune si participare voluntară, referitoare la mediu, din toate timpurile.
Scopul şi utilitatea unor asemenea campanii sunt clare şi benefice, problema este să nu uităm că şi în continuare trebuie să avem un comportament: “Friendly nature “.

Distribuie acest articol