AIESEC Craiova, începe recrutarea de primăvară

Redactia
9 Min Read

Sub sloganul „Treci şi tu pe albastru”, organizaţia internaţională AIESEC, filiala Craiova, îşi deschide porţile, începând de astăzi, pentru studenţii ce vor să ia parte la proiectele asociaţiei studenţeşti. Campania de recrutare se va întinde până 29 martie, timp în care tinerii interesaţi să intre în AIESEC Craiova, pot completa un formular fizic, pe care îl pot găsi la un stand amenajat în Universitatea din Craiova de membrii AIESEC responsabili de promovarea organizaţiei. Totodată, pentru înscriere mai poate fi completat un formular online, care poate fi găsit accesând site-ul www.aiesec-craiova.org.

Obiectiv, 80 de aplicanţi

Potrivit coordonatoarei de proiect, Alexandra Ana-Maria Boeru, obiectivul pentru această recrutare este acela de a convinge 80 de studenţi să aplice pentru a fi membri AIESEC. Dintre aceştia, vor fi selectaţi ulterior, pe baza unui interviu, cei ce se potrivesc cel mai bine cu organizaţia. Printre oportunităţile oferite de AIESEC, se numără şi posibilitatea de a face parte dintr-o echipă sau a o conduce, dar şi accesul la numeroase traininguri din domenii diferite.

Recrutarea de membri, din această primavara va dura de pe 16 până pe 29 martie. Obiectivul pe care ni l-am propus pentru acest proiect este de 80 de aplicanţi din care, ulterior, pe baza unui interviu individual, îi vom selecta pe aceia care credem noi că vor fi potriviţi pentru organizaţia noastră. Un criteriu inportant ar fi acela de cunoaştere al limbii engleze cel puţin la un nivel conversaţional. După ce va fi selectat pentru organizaţiei, studentul va fi inclus într-un program de pregătire pentru ca acesta să înţeleagă cu adevărat organizaţia. În cadrul AIESEC Craiova, studenţilor li se oferă oportunitatea de a face parte dintr-o organizaţie de tineri, asociată la nivel internaţional, în care au posibilităţi de dezvoltare multiple. Studenţii au astfel şansa de a ocupa zeci de poziţii de echipă sau de coordonare, de a pleca într-un stagiu de voluntariat în străinătate, de a participa la o mulţime de conferinţe locale, naţionale sau internaţionale şi de a lua parte la traininguri gratuite pe mai multe domenii. În AIESEC ţi se oferă contextul potrivit de dezvoltare, datorită vastelor domenii în care poţi activa ca membru. Cred eu că, acesta reprezintă primul pas spre a învăţa să îţi clădeşti o carieră de succes. AIESEC reprezintă ocazia perfectă pentru orice student de a îmbina teoria cu practica.
A declarat Alexandra Ana-Maria Boeru, coordonator proiect de recrutare

Potrivit coordonatoarei proiectului de recrutare, Alexandra Ana-Maria Boeru, profilul studentului de care AIESEC Craiova are nevoie este acela al unui tânăr responsabil şi activ, căruia nu îi este frică să spună ce gândeşte şi care doreşte să se implice în schimbarea în bine a societăţii. Aceasta a mai spus că înscrierile nu ţin seamă de facultatea aplicantului, în organizaţie poate aplica orice student care îşi doreşte să ia parte la acţiuni de voluntariat.

AIESEC este cea mai mare organizaţie la nivel mondial, prezentă în peste 130 de ţări şi este un mediu optim pentru studenţi de a se dezvolta atât la nivel personal, dar şi pentru a învăţa ce înseamnă management de proiect, cum să negocieze cu o companie sau cum să îşi fructifice anumite abilităţi şi competenţe în mai multe domenii. În cadrul acestei organizaţii, înfiinţată şi condusă de tineri, viitorii membri vor putea avea acces la o serie de traininguri în domenii precum comunicare şi marketing, vânzări, resurse umane, finanţe şi PR.

Unul dintre membrii AIESEC, filiala Craiova, este Claudia Rădulescu. Ea este studentă, în anul al doilea, la Facultate de Litere, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. Este în AIESEC de un an şi jumătate, iar în momentul de faţă ocupă funcţia de vicepreşedinte responsabil de stagii de voluntariat internaţional. Ea ne spune că a descoperit această organizaţie încă din primul an de facultate, iar motivul pentru care a decis să se înscrie a fost acela de a face şi altceva în afară de a veni la cursuri. Claudia a căutat în AIESEC mediul necesar în care să se poată dezvolta atât personal, cât şi profesional.

Am descoperit AIESEC încă din prima lună de facultate, mergând pe hol, spre cursul de engleză. Motivul pentru care am intrat în acestă organizaţie este unul simplu şi cu care cred că se identifică foarte mulţi studenţi. Am vrut să fac mult mai mult decât a veni în fiecare zi la facultate şi a merge acasă, am vrut să descopăr o lume diferită de aceasta în care trebuie să mergi la facultate şi atât. O organizaţie care să îmi ofere mediul necesar dezvoltării mele, care să mă pregăteasca practic pentru ce va urma în perioada de după studenţie eu consider că este AIESEC. Aici am descoperit oameni cu un scop comun, acela de a schimba ceva în societate. Aceşti oameni care, deşi muncesc pentru aceeaşi idee sau în aceleaşi echipe, sunt diferiţi, au percepţii diferite, dar pe care le unesc într-un scop comun. Îmi place să fac parte din această organizatie, îmi place că în fiecare zi învăţ câte un lucru nou care mă ajută atât pe plan personl, cât şi profesional. Mai mult decât atât, îmi place că pot, prin experienţa de care am parte, să ajut şi alţi studenţi în drumul lor spre realitatea de după facultate.
A declarat studenta

Claudia Rădulescu ne povesteşte şi cum a ajuns să fie vicepreşedinte în AIESEC, la un an după ce a intrat în organizaţie. Ea ne vorbeşte şi despre stagiile de voluntariat pe care le promovează în rândul studenţilor, stagii care oferă posibilitate de dezvoltare personală şi profesională.

În momentul acesta sunt vicepreşedinte stagii internaţionale de voluntariat. Am ajuns aici după un an în AIESEC Craiova, atunci când am realizat cât de important este pentru mine ceea ce se întâmplă aici. Faptul că le dăm oportunitatea studenţilor să descopere o nouă cultură, în timp ce se dezvoltă pe plan personal şi profesional, în cadrul diferitelor proiecte, este exact ceea ce mi-am dorit să fac în AIESEC. Mi-ar plăcea ca din ce în ce mai mulţi studenţi să găsească în ei curajul de a descoperi lumea, cu bune şi rele, dincolo de ceea ce văd la televizor sau aud de la părinţi, prieteni. Stagiile despre care vorbesc sunt stagii internaţionale de voluntariat, prin intermediul cărora un tânăr poate pleca timp de 6-8 săptămâni într-o ţara din cele 130 în care AIESEC există. Acolo va desfăşura acţiuni de voluntariat pe mai multe domenii, cum ar fi marketing şi management, educaţie sau training şi dezvoltare. În general, studenţii care beneficiază de aceste proiecte au masa şi cazarea asigurată în ţara în care merg.
A mai spus Claudia Rădulescu

Tănăra, le transmite studenţilor şi un mesaj, care, speră ea, să îi convingă să se înscrie în organizaţia internaţională de studenţi AIESEC, filiala Craiova.

Sunt convinsă că şi anul acesta, ca în fiecare an, se vor arăta mulţi studenţi doritori de o experienţă nouă ca cea oferită de AIESEC. Îndrăzniţi să vă descoperiţi cele mai puternicte aptitudini într-un mediu propice dezvoltării, un mediu ce se îmbină perfect cu ceea ce faceţi la facultate şi ceea ce veţi face pe viitor într-o companie sau într-o multinaţională.
A încheiat Claudia Rădulescu

Înscrierile în organizaţie se pot face, până pe 29 martie, prin completarea unui formular fizic ce poate fi găsit la standul AIESEC din Universitate sau prin accesarea site-ului www.aiesec-craiova.org.

Share This Article