Tinerii, interesaţi de afaceri

Redactia
10 Min Read

Aproximativ 30 de studenţi au participat, ieri, la un eveniment organizat de asociaţia AIESEC Craiova în parteneriat cu Universitatea din Craiova, care a avut drept scop apropierea studenţilor de mediul de afaceri. Evenimentul intitulat “Youth to business”, a fost desfăşurat în incinta Universităţii din Craiova şi i-a avut ca invitaţi pe Cătălin Adam, Cristian Nicolae, Vlad Drăgulescu, iar moderator a fost prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, de la  Departamentul de Finanţe, Bănci şi Analiză economică al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEEA). Pe parcursul a patru ore, studenţii au avut oportunitatea să cunoască şi să înve?e lucruri noi de la oameni cu o experienţă vastă, dar şi să-şi exprime părerea în cadrul workshop-urilor organizate, care au avut ca temă „Antreprenoriat şi dezvoltare regională”. Pe lângă cei trei invitaţi, au mai fost prezenţi şi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională, care le-au vorbit studenţilor despre fondurile europene şi despre oportunităţile de carieră prin fonduri europene.  

Scopul evenimentului, apropierea studenţilor de mediul de afaceri

Preşedintele organizaţiei internaţionale studenţeşti AIESEC, filiala Craiova, Adrian Adam, student al FEEA, a vorbit, înainte de începerea evenimentului despre scopul urmărit. El a declarat că se doreşte apropierea studenţilor de mediul de afaceri, iar această oportunitate dă şansa studenţilor să îşi lărgească orizontul şi de a-şi dezvolta mai târziu propria afacere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul evenimentului este de  apropia studenţii mai mult de mediul de afaceri, de a lărgi, practic, orizonturile studenţilor despre antreprenoriat, de a lua iniţiativă şi mai departe de a-şi crea propria afacere. Mai mult decât atât, este primul eveniment de genul acesta pe care îl organizăm în Craiova. La nivel naţional se organizează în fiecare an. Ne dorim ca în toamna aceasta să organizăm un eveniment şi mai mare, în funcţie şi de feedback-ul facultăţilor şi al companiilor. Această idee a proiectului ne-a fost transmisă de la nivel naţional în AIESEC. Am mers la domnul decan al FEEA, Marian Siminică, care a fost de acord şi ne-a ajutat cu locaţia, speakeri. Noi am venit cu ideea şi cu soluţii pentru problemele pe care le întâmpină studenţii la nivel profesional.
A declarat Adrian Adam, preşedinte AIESEC Craiova

Marian Siminică, decanul FEEA, a vorbit şi el, înainte de începerea evenimentului că îşi doreşte, la rândul său, o apropiere între studenţi şi angajatori. El a mai spus că, a fost mereu deschis în a susţine organizaţia studenţească AIESEC Craiova şi că au mai fost proiecte ce s-au desfăşurat în parteneriat cu aceştia. Totodată, decanul FEEA a mărturisit că speakerii prezenţi la eveniment au fost bucuroşi să susţină demersul celor din AIESEC şi au primit cu căldură această iniţiativă.

La nivelul facultăţii noi avem o bună colaborare cu studenţii din AIESEC Craiova, de fapt, la origini, asociaţia a fost a studenţilor economişti. Preşedintele actual este chiar un student al facultăţii noastre şi am avut mai multe acţiuni în comun. Cei din AIESEC au venit cu mai multe idei pe care, deja, le-am pus în practică, aceasta este doar una dintre ele. Este un proiect care se pliază foarte bine pe politica facultăţii noastre pentru a întări relaţia dintre studenţi, pe de o parte şi mediul de afaceri pe de altă parte. Acest mediu de afaceri îi face pe studenţi să cunoască realităţile dincolo de ce văd în cărţi şi cursuri. Mai mult decât atât este ca şi o ofertă pe care noi o adresăm mediului de afaceri, să ne vadă produsele noastre, studenţi buni, care ulterior, de ce nu, să devină şi angajaţi ai acestora. Am desfăşurat cu AIESEC mai multe astfel de proiecte, după cum am spus. Anul trecut a venit cineva din Egipt şi au avut întâlniri, au ţinut traininguri cu studenţii din facultate. A fost un proiect în care i-am susţinut şi logistic şi prin promovarea evenimentului. Speakerii care participă la acest eveniment au mai participat şi la alte evenimente organizate de facultatea noastră. Au fost bucuroşi să susţină acest demers. Au primit chiar cu entuziasm idea aceasta de a se întâlni cu studenţii şi, mai mult, pentru a trece dincolo de prezentarea unei idei, în partea a doua a evenimentului vor fi work-shopuri, discuţii în panel. Noi aşteptăm şi întrebări din partea studenţilor, voi sta şi eu la tot evenimentul.
A spus Marian Siminică

Curricula va fi actualizată

Decanul FEEA a mai transmis că, unul dintre obiectivele strategice ale Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor este acela de a actualiza curricula universitară în funcţie de cerinţele angajatorilor.

Este unul dintre obiectivele strategice  ale facultăţii noastre pentru perioada 2012-2016, să ne actualizăm curricula universitară în funcţie de cerinţele angajatorilor. Suntem într-un demers de consultare al firmelor din regiune cu privire la conţinutul fişelor disciplinelor, conţinutul cursurilor univeritate, în aşa fel încât, din anul universitar viitor să mai venim cu nişte ajustări pe tematică, prin urmare al feedback-ul care îl vom primi de la angajatori. Evenimentul de astăzi se încadrează într-un lung şir de evenimente financiare şi educaţie antreprenorială pentru studenţii noştri.
Marian Siminică

“O iniţiativă lăudabilă”

Cătălin Adam, consultant în dezvoltarea afacerilor şi unul dintre produsele AIESEC, după cum se autodefineşte, a fost unul dintre invitaţii ce au luat parte la acest proiect. El a declarat că, stagiile oferite de AIESEC l-au format şi că, din punct de vedere profesional a învăţat multe în cadrul proiectelor organizaţiei studenţeşti. Printre temele pe care le-a abordat în cadrul prezentării sale a fost şi  modul de atractivitate al cursurilor, dar le-a prezentat studenţilor şi ce presupune meseria de consultant financiar. Din punctul său de vedere, este important să ai competenţe cât mai variate pentru a putea reuşi în mediul profesional, iar iniţiativa de ieri este una lăudabilă.

Eu sunt unul din produsele AIESEC, dacă pot să zic aşa. Am făcut parte multă vreme din organizaţie, am şi beneficiat de stagiile lor de practică în exterior, care sincer m-au şi format. În momentul de faţă, dacă este să fiu cine sunt şi ca meserie şi ca profesionist, sunt şi datorită lor. Drept care, consider moral să vorbesc puţin şi despre ce au însemnat lucrurile acestea în viaţa mea. Pe de altă parte, această iniţiativă a Facultăţii de Ştiinţe Economice mi se pare deosebit de interesantă pentru că încearcă să  trezească studentul din apatia pe care îl aruncă, până la urmă, viaţa. Şi ei, studenţii, spun că ar trebui sprijiniţi în a face mai atractive cursurile şi nu numai seminariile la care studenţii sunt obligaţi să participe. Voi aborda şi acest subiect, modul de atractivitate al cursurilor. Vreau să aduc în atenţia studenţilor o meserie mai puţin cunoscută, dar care începe să ia amploare. Sunt convins că mulţi ani va însemna foarte mult, aceată meserie de consultant. Dat fiind faptul că meseria mea este de consultant pentru atrageri fonduri europene şi este o meserie de graniţă, care îmbină mai multe discipline economice, plecând de la finaţe, mergând spre marketing, resurse umane, management, aproape tot ce poate învăţa un student în facultate. Normal, nu eşte specialist în toate, eşti specialist în ceva, dar trebuie să ai competenţe cât mai variate pentru a ajunge la acel ţel final, a ajuta clientul şi a dezvolta societatea. Sincer sunt curios să văd efectul ei. Este o iniţiativă lăudabilă pe care o are acest parteneriat între AIESEC şi Universitate.
Cătălin Adam, consultant în dezvoltarea afacerilor

Studenţii au fost interesaţi

La eveniment au participat aproximativ 30 de studenţi care au venit din dorinţa de a învăţa mai multe despre mediul antreprenorial.

Subiectul pe care îl abordează această întâlnire mă atrage foarte mult, acela de antreprenoriat, mai ales că studiez asta la facultate. Am şi prieteni în AIESEC care pur şi simplu pur în practică ceea ce învaţă. Am venit să aflu mai multe despre mediul acesta de afaceri.
A spus un student al FEEA

Share This Article