Interact Club Craiova desfăşoară, până pe 1 martie 2015, în cadrul Caravanei Gaudeamus Craiova, ediţia XIV-a, Teatrul Naţional “Marin Sorescu” proiectul “Dăruieşte o carte pentru bucuria unui copil”.
Scopul proiectului, realizat cu sprijinul Radio România – Târgul de carte Gaudeamus şi Rotary Club Craiova, este oferirea de cărţi copiilor din învăţământul primar şi gimnazial aflaţi în centre de plasament sau provenind din familii cu posibilităţi reduse din Craiova şi localităţile limitrofe şi, în acelaşi timp, crearea şi dezvoltarea bucuriei de a citi pentru aceşti copii, anunţă organizatorii.
Sunt multe localităţi în care nu există biblioteci, iar posibilităţile financiare ale părinţilor de a cumpăra cărţi sunt limitate. Ne dorim să fim alături copiilor de vârsta noastră care nu pot avea o carte şi să le oferim acestora plăcerea de a citi şi de a descoperi lecturile copilăriei aşa cum o facem şi noi. Accesul la lectură şi la cunoaştere pentru toţi copii ar trebui să fie la fel. Dar nu este. Sunt mulţi copii care nu s-au mai bucurat de o carte de multe vreme, iar cu un gest simbolic de a dona o carte se poate împli un vis. Ştim cu toţii că lectura individuală poate fi suportul dezvoltării personale. Fiecare copil are dreptul la performanţe şi la atingerea propriilor standarde şi idealuri. Dar, de multe ori, copii cu potenţial deosebit şi dorinţă puternică de învăţare nu-şi pot atinge obiectivele din cauza situaţiei materiale. Proiectul face parte din programul Rotary Club Craiova susţine calitatea în educaţie. Editurile şi librăriile participante la Târgul Gaudeamus, dar şi vizitatorii pot dona cărţi pentru aceşti copii contribuind, astfel, la susţinerea educaţiei şi culturii pentru acest segment defavorizat. Noi şi dumneavoastră ne aflăm în faţa unui demers comun de susţinere a copiilor din comunitatea noastră şi considerăm că ajutând pe alţii ne ajutăm pe noi înşine. Cu voi alături, putem realiza chiar mai mult. Identifică standul Interact – Rotary Craiova şi donează o carte pentru bucuria unui copil. Vă mulţumim!
Andrei Spulbăr – elev Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” Craiova, coordonator proiect