Tribunalul din Ilfov a respins cererea de intrare în insolvenţă depusă de Succes, firma deţinută de afaceristul gorjean Nicolae Sarcină.
Asta nu înseamnă că firma nu intră în reorganizare. Doi creditori au cerut intrarea în insolvenţă a SUCCES NIC COM, astfel că va fi deschis un nou dosar. Este vorba de Banca Transilvania şi Piraeus Bank.
Respinge ca neîntemeiată cererea debitorului SC SUCCES NIC COM SRL (…) având ca obiect deschiderea procedurii generale a insolvenţei. (…) Disjunge cererile creditorilor Banca Transilvania SA Sucursala Tg-Jiu şi Piraeus Bank România SA, califică cererile de intervenţie formulate drept cereri de deschidere a procedurii şi dispune trimiterea lor Compartimentului Registratură pentru constituirea unui nou dosar având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei la cererea creditorilor.
Se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Ilfov
Grupul Succes Nic Com, cu activităţi în domenii precum retail alimentar, comerţ cu carburanţi, producţie de panificaţie sau prelucrarea lemnului, controlat de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, şi-a cerut insolvenţa în această lună.
Nicolae Sarcină spunea că este vorba doar de o reorganizare.
Ziarul Financiar a arătat că grupul Succes Nic Com a terminat anul 2013 cu afaceri de peste 350 milioane lei, în creştere cu aproape 4%, şi un profit de 1,1 milioane lei, iar compania a raportat profit în fiecare an în perioada 2008-2013, datele pentru anul trecut nefiind disponibile.
Sunt peste 150 de magazine Succes în nouă judeţe din ţară şi în capitală. De altfel, proprietarul, Nicolae Sarcină, este cel mai puternic antreprenor român din comerţul alimentar. Grupul are peste 1.600 de salariaţi.
Omul de afaceri gorjean deţine şi alte firme. DIICOT îl acuză de o evaziune fiscală de 7 milioane de euro.
La sfârşitul lui noiembrie 2014, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au efectuat în data de 27 noiembrie 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj, la sediile principale/secundare a unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 7 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu).
Anunţau procurorii