Voluntarii, salvarea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu

Redactia
2 Min Read
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu funcţionează la cota de avarie, în ceea ce priveşte personalul medical, după cum a declarat managerul unităţii Tiberiu Tătaru. Situaţia a fost salvată însă, într-o măsură, de voluntari. 
22 de voluntari, absolvenţi ai şcolilor postliceale de asistenţi, lucrează acum în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Aceştia îşi doresc ca pe viitor să promoveze  concursurile pentru posturile de asistenţi în cadrul unităţii. 
Experienţa din această perioadă le va fi de ajutor. 
 
Sunt primul manager al acestui spital care a agreat ideea de voluntariat pentru că eu consider că, în primul rând, este o acţiune foarte utilă pentru noi ca instituţie. Având în vedere că la capitolul resursă umană funcţionăm undeva la cota de avarie, neavând personal suficient peste tot, prin aceste acţiuni de voluntariat reuşim să compensăm lipsa salariaţilor noştri. Avem în acest moment un număr de 22 de voluntari care activează pe diferite secţii. Vreau să spun că sunt foarte bine pregătiţi, suntem mulţumiţi de activitatea lor, respectă programul, respectă fişa postului doar că în regim de voluntariat nu sunt remuneraţi. Sunt un mare ajutor pentru noi, sunt introduşi şi în grafice şi astfel putem să acordăm concediile personalului nostru şi activitatea se desfăşoară mult mai bine. Motivaţia lor este aceea că învaţă lucruri noi şi capătă experienţă pentru că pe viitor le va fi utilă.
A spus, potrivit AGERPRES,  Tiberiu Tătaru
 
Din aprilie 2014, de când Tătaru a preluat conducerea unităţii medicale, patru angajaţi ai spitalului şi-au dat demisia, ori le-a încetat contractul de muncă prin neprezentare la post. Managerul unităţii spitaliceşti a afirmat că au fost angajaţi în plus 15 medici, iar, în perioada următoare vor fi scoase la concurs 21 de posturi, din care zece posturi de medic, patru de asistenţi, două de infirmieri, trei de îngrijitori de curăţenie şi alte două de muncitori necalificaţi.
Share This Article