Pe net circulă de două, trei zile, un material propagandistic, mincinos şi diversionist intitulat «Manifestul suporterilor olteni» şi care are ca scop declarat: informarea tuturor acelora care consideră echipa CSU Craiova, botezată CLONA sau CraiOlguţa, o echipă străină de istoria şi tradiţia Clubului de Fotbal Universitatea Craiova.
La prima vedere, materialul pare a fi făcut de foşti suporteri ai Universităţii Craiova, strânşi în jurul unei foste grupări a galeriei Universităţii Craiova – SEZIONE ULTRA, grupare care s-a desfiinţat în iulie 2013, odată cu aderarea la proiectul fraudulos născut din concubinajul: Sandu Mircea – Olguţa Vasilescu.
Chiar dacă ar fi aşa, este limpede că această intoxicare are susţinere materială venită dinspre Rotaru şi Andrici, oamenii ce au asigurat banii lichizi pentru toate operaţiunile ce stau la baza acestui proiect ilegal.
Această aşa-zisă COMUNITATE DE SUPORTERI creată fraudulos cu intenţia de a influenţa marea masă a suporterilor Ştiinţei, dar şi opinia publică în general, a cheltuit bani grei beneficiind de programe de publicitate agresivă pe întreaga reţea GOOGLE ROMÂNIA.
În cadrul acestui portal denumit COMUNITATEA SUPORTERILOR UNIVERSITATEA CRAIOVA, constituit în afara legii, se folosesc embleme, nume, însemne ce reprezintă drepturi de proprietate ale altor persoane, drepturi care sunt ocrotite de lege şi pentru care cei care le folosesc ilegal îi aşteaptă o notă de plată URIAŞĂ.
Pe lângă faptul că în cadrul acestor portaluri se încalcă drepturile de proprietate garantate de Lege şi Constituţie, opinia publică este şi dezinformată în mod fraudulos cu privire la istoria şi continuitatea Clubului de Fotbal Universitatea Craiova.
Toate aceste demersuri, portalul în cauză, dar şi manifestul menţionat fac parte din arsenalul infracţional, pus la cale de grupul infracţional arhicunoscut, de a induce în eroare opinia publică cu scopul final de a prelua în mod ilegal activitatea unui club de fotbal din România, dar şi de a folosi abuziv şi contrar prevederilor legale, drepturile prevăzute de Legea 84/1998.
Dezinformarea cea mai mişelească din acest manifest este următorul aspect, cum că Adrian Mititelu începând cu anul 2005, după preluarea clubului, a înfiinţat mai multe societăţi care au desfăşurat activitatea de fotbal profesionist, respectiv FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA S.A., ŞTIINŢA U CRAIOVA S.A., UNIVŞTIINŢA FOTBAL CRAIOVA S.A., FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A..
Nimic mai fals!
Actuala, FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, societate aflată în prezent în faliment, este una şi aceeaşi cu Fotbal Club Universitatea Craiova S.A., Ştiinţa U Craiova S.A., UnivŞtiinţa Fotbal Craiova S.A., însă această societate şi-a schimbat numai denumirile de-a lungul timpului.
În anul 2002, datorită Legii 69/2000, Asociaţia Sportivă FC Universitatea Craiova s-a transformat în societate comercială, respectiv în actuala Fotbal Club U Craiova SA.
În concluzie din anul 1994 când s-a înfiinţat Asociaţia Sportivă FC Universitatea Craiova şi până în anul 2014 clubul a fost reprezentat de o singură persoană juridică.
Asta este şi motivul pentru care FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. se află în prezent în faliment, din cauza unei datorii făcute de ASFC Universitatea Craiova încă din anul 1999.
Prin urmare, cei care nici până acum nu au înţeles că nu a fost vorba de constituirea de alte societăţi, ar fi cazul să se dezmeticească.
De asemenea, chiar dacă societatea s-a numit începând cu anul 2004 ŞTIINŢA U CRAIOVA, 2005 UNIVŞTIINŢA FOTBAL CRAIOVA S.A., 2006 FOTBAL U CRAIOVA S.A., activităţile fotbalistice s-au desfăşurat sub denumirea FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA, marcă înregistrată la OSIM încă din anul 1999, odată cu apariţia Legii 84/1998.
Astfel că, având în vedere situaţia de faliment a FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, dar şi raportat la actul constitutiv al acestei societăţi prin care se stipulează în mod clar că în caz de dizolvare a societăţii clubul îşi încetează activitatea, iar persoanele deţinătoare ale mărcii pot constitui, în condiţiile legii, o nouă persoană juridică în vederea asigurării continuităţii sportive, rezultă, fără tăgadă, că noua societate U CRAIOVA S.A., înfiinţată în anul 2013 şi în care proprietarii mărcii au adus uzufructul acesteia aport de capital este continuatoarea de drept şi de fapt a echipei de fotbal Universitatea Craiova.
Orice altă susţinere nu reprezintă decât simple afirmaţii rău-voitoare şi fără vreun fundament legal.
Revenind la manifestul în cauză trebuie subliniat caracterul propagandistic al acestuia făcut din disperarea că proiectul fraudulos se apropie de final.
Banii de la ANRP furaţi de Andrici şi Rotaru nu mai reprezintă o soluţie pentru această grupare care în curând va trebui să ia contact cu prevederile legii pentru foarte multe fapte penale săvârşite cu ocazia intrării în această competiţie în mod ilegal.
Cei care încă mai cred că proiectul CSU ar mai avea vreo şansă trebuie să ştie următoarele:
– Banii cheltuiţi de Rotaru şi de Andrici până în prezent sunt doar o mică parte din banii luaţi de aceştia de la ANRP, bani pentru care procurorii vor încerca pe toate căile să-i recuperze, conform procedurilor în vigoare;
– «Genorozitatea» lui Andrici şi Rotaru în a finanţa această echipă a avut la bază interesul acestuia de a avea acces direct la Victor Ponta care urma să devină preşedintele României şi implicit accesul la foarte multe resurse financiare în diverse combinaţii cu statul;
– Intrarea în competiţie a CSU Craiova, dar şi accederea lui în Liga I contrar tuturor prevederilor legale şi regulamentare, a fost girată de mafia PSD care urma să ia puterea totală în România, cum acest lucru nu s-a întâmplat, urmează efectul de bumerang;
– DNA are în lucru dosarul nr. 514/P/2014, dosar în care se cercetează scopul pentru care a intrat această echipă în fotbal, modul cum a fost introdusă în faliment FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., dar şi multe alte infracţiuni săvârşite în acest complex de împrejurări. Faptele sunt grave şi 90 la sută dintre ele sunt deja probate. Intrarea în faliment a FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. a fost una impusă cu scopul ca CSU Craiova să preia activitatea acestei echipei. Prejudiciul falimemtului clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA este de 100 MILIOANE EURO, bani pentru care Olguţa Vasilescu, Municipiul Craiova, Badea Pavel, Rotaru Mihai, Geolgău Ion, EUROEXPO SRL TÂRGU MUREŞ, dar şi alţii, vor trebui să răspundă.
– Celălalt dosar în care sunt inculpaţi Sandu Mircea, Dumitru Dragomir şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, va intra în linie dreaptă în anul 2015. Se estimează ca în vara anului 2015 să se dea sentinţă în fond.
– Luaţi în calcul că numai prejudicul către ANAF Dolj este de 4 MILIOANE EURO prin scoaterea jucătorilor de sub sechestru, la care se adaugă prejudiciul societăţii care se ridică la ordinul zecilor de MILIOANE DE EURO.
Toate aceste expuneri reprezintă situaţii reale şi care trebuie luate în serios de cei care au marşat pe ipoteza că UNIVERSITATEA CRAIOVA este moartă şi îngropată şi că nimic nu se mai poate face.
Prin urmare, toate aceste zbateri ale clanului CSU în a rămâne pe piaţă nu au nici o şansă de izbândă, deoarece încă de la înfiinţare, dar şi ulterior, această grupare a mers pe încălcarea flagrantă a legii, tot acest castel de nisip construindu-se pe o fundaţie numită Ponta preşedinte, şi care în prezent este un capitol închis.
Mai devreme sau mai târziu toţi cei implicaţi în această mega escrocherie vor plăti atât penal, cât şi material.
Un alt aspect care trebuie menţionat este acela că prin acest gen de acţiuni de intoxicare cum ar fi acest aşa-zis manifest al suporterilor sau celelalte portaluri de propagandă ale clonei, reprezintă probe veritabile pe latura subiectivă în dosarul de la Parchet.
Datorită lipsei de minime conoştinţe şi modului superficial de a trata această situaţie, oamenii care lucrează în interesul CSU au creat adevărate probe de vinovăţie împotriva acestui club, raportat la folosirea în afara legii a însemnelor siglelor şi numelui UNIVERSITATEA CRAIOVA.
Toate aceste produse media, atât tipărite, cât şi cele electronice au produs o cantitate de probe însemnată pentru ca procurolului să-i fie uşor în a proba toate aceste infracţuni.
Chiar meciul dintre CSU şi Steaua, meci ridicat în slăvi de propaganda clonistă, le face un mare dezavantaj, deoarece consecinţele infracţiunilor săvârşite pot fi probate şi cu ocazia acestui meci în care există imagini document că foarte mulţi dintre suporteri prezenţi la acel meci au avut senzaţia că pe teren joacă Universitatea Craiova, mulţi dintre ei purtând şi însemnele acestei echipe.
Astfel că, toate aceste demersuri propagandistice se întorc automat înpotriva celor care le-au creat şi pentru care trebuie să răspunda în faţa legii. Trăim într-o ţară care este guvernată de legi, ordinea publică trebuie menţinută prin aplicarea strictă a legii şi nu prin regula junglei sau a bunului plac.
Opinia publică şi implicit suporterii fotbalului craiovean trebuie să înţeleagă că trăim într-un stat de drept şi legea trebuie aplicată indiferent de nume sau de statutul oricăruia dintre noi.
Nu mai suntem ca în anii ‘50, atunci când comuniştii confiscau bunurile cetăţenilor sub aplauzele mulţimii.
Nu poţi băga un club pe gâtul craiovenilor, doar pentru că aşa vrea MIRCEA SANDU, Olguţa Vasilescu, Rotaru Mihai sau foşti fotbalişti ai Universităţii Craiova.
Pentru faptul că au fost fotbalişti şi-au primit onoarea şi respectul cuvenit şi au câştigat sume enorme pentru acea vreme.
Clubul şi-a satisfăcut cu mici excepţii toate obligaţiile faţă de aceştia, care până la urma urmei, şi-au respectat contractul de muncă de la acea vreme ca orice alt angajat.
Foarte mulţi dintre ei datorează enorm clubului de fotbal Universitatea Craiova şi pentru faptul că le-a dat posibilitatea să fie adulaţi, iubiţi, dar şi bine plătiţi, însă respectul de care trebuie să beneficieze aceşti mari jucători pentru activitatea lor fotbalistică nu le permite să spună fel şi fel de aberaţii legate de Universitatea Craiova.
Aceştia nu sunt deloc în măsură să se erijeze în reprezentanţi ai acestui club. Această logică era posibilă numai în comunism. Într-un stat de drept fiecare om trebuie să respecte dreptul celuilalt. Nu poţi să speculezi simpatia pe care o ai în faţa suporterilor ca fotbalist şi să te pronunţi pe chestiuni care te depăşesc total.
Ce-i drept unii dintre ei sunt de înţeles, deoarece au o situaţie financiară precară, asta se cauzează şi faptului că nu au ştiut să-şi chivernisească banii cei mulţi pe care i-au câştigat în tinereţe, şi pentru un salariu de 2 – 3 mii de euro sunt în stare să spună fel şi fel de enormităţi.
În concluzie, manifestul cu pricina nu este decât o nouă încercare disperată de a mai induce în eroare opinia publică, însă acest demers ca şi celelalte va fi sortit eşecului.
Cei care încă mai cred în acest proiect, CSU, trebuie să ştie că acest club nu va mai putea să-şi continue activitatea prea mult timp din cauza celor precizate şi de asemenea ei trebuie să ştie că FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA se va înscrie în competiţie în vara lui 2015, existând în acest sens cel puţin şase persoane interesate în a investi o sumă importantă pentru ca Universitatea Craiova să promoveze în Liga I, încă din primul an, dar despre toate acestea vom reveni cu explicaţii detaliate în luna ianuarie a anului 2015.
P.S. Marian Iancu şi Ovidiu Tender au primit 13 ani şi repectiv 11 ani şi 8 luni închisoare pentru preluarea abuzivă a activităţii CAROM S.A., prin urmare au fost condamnaţi pentru o speţă foarte asemănătoare, dar nu aşa de gravă, cu cea a Universităţii Craiova, iar acest lucru trebuie să le dea de gândit celor implicaţi.
sursa – fcuniversitatea.ro