Rotary susţine excelenţa în comunitate

Redactia
11 Min Read
Opera Română Craiova a fost, în week-end, gazda celei de-a doua ediţii a galei „Rotary susţine excelenţa în comunitate”, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru programele şi proiectele Rotary organizate pentru susţinea comunităţii. În cadrul evenimentului au fost premiaţi elevi şi oameni marcanţi ai Craiovei, care odată cu trecerea timpului şi-au pus amprenta în susţinerea calităţii şi dezvoltării oraşului. Domeniile pentru care au fost premiaţi craiovenii au fost educaţie, sănătate, cultură şi dezvoltarea comunităţii. 
 
Din fondurile ce au fost strânse în cadrul evenimentului se doreşte acordarea de cel puţin 20 de burse pentru elevii din liceele implicate în programul „Rotary Susţine Calitatea în Educaţie”, elevi care în anul şcolar anterior au avut rezultate excepţionale la învăţătură, la cocursurile şi olimpiadele şcolare, tineri pe care familia nu îi poate susţine financiar pe drumul spre performanţă. Bursa acordată va fi o bursă în valoare de 3000 lei anual. 
 
Între momentele de decernare a premiilor, Corul şi Orchestra Simfonică a Operei Române Craiova a pregătit mai multe momente artistice sub îndrumările tehnice ale regizorului artistic al galei, Ivona Hritescu, orchestră dirijată de Alexandru Iosub şi Bogdan Botezatu, dirijorul corului.
Trofeele acordate în cadrul galei au fost crete de Lucian Irimescu, sculptor şi grafician, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. 
 
Educaţie
 
Primul care a fost premiat în cadrul Galei organizată de Rotary, pentru calitate în educaţie, a fost Zamfirică Petrescu, managerul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova. În cei 10 ani de când se află la cârma liceului, elevii buzeşteni au câştigat premii la toate concursurile, pe toate continentele, la toate materiile. 
 
Le mulţumesc celor care au crezut în mine, care au considerat că am făcut ceva pentru şcoala din Dolj, pentru C.N. „Fraţii Buzeşti” în mod special. Le mulţumesc, de asemenea, colegilor şi elevilor mei, fără de care eu nu aş fi putut să fac nimic în cei peste 10 ani de când sunt directorul colegiului. De fiecare dată îmi saltă inima de bucurie când văd ce rezultate obţin elevii noştri şi când văd ce au devenit absolvenţii noştri în toate domeniile de activitate. Sunt mândru de elevii noştri, sunt mândru de absolvenţii noştri, de ceea ce au devenit cei care au terminat acum mai mulţi ani şi de ceea ce consider eu că va reprezenta C.N. „Fraţii Buzeşti” pentru viitor.
A fost discursul managerului C.N. „Fraţii Buzeşti”, Zamfirică Petrescu
 
Al doilea laureat în cadrul evenimentului a fost un elev al C.N. „Fraţii Buzeşti”, olimpic internaţional. 
 
De când eram mic şi până acum am citit foarte multe lucruri din foarte multe domenii. Pentru mine este o pură atracţie către domeniu şi nu neapărat către cariera din viitor. Eu vreau să studiez ştiinţa în continuare fără să îmi doresc în mod deosebit să fiu un cercetător. Vreau să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi unei persoane foarte importante, căreia nu i-am mulţumit niciodată în modul în care aş fi vrut să o fac. Ea este în seara aceasta aici şi vreau să îi spun că îi mulţumesc foarte mult pentru tot ce a făcut pentru mine şi fără ea nu aş fi nimic. Este vorba de mama mea. Bineînţeles, le mulţumesc domnului director şi doamnei profesoare. Lor le-am mai mulţumit pentru că au avut un rol foarte important în dezvoltarea mea şi vreau să spun că sunt foarte mândru că în mediu foarte competitiv şi foarte performant al C.N. „Fraţii Buzeşti” eu sunt imaginea lui şi sunt foarte mândru de asta.
Dan Mirea, olimpic internaţional
 
Sănătate
 
Pe parcursul celor 17 ani de existenţă, Clubul Rotary Craiova s-a implicat în numeroase proiecte din domeniul sănătăţii. Extinderea programului de control stomatologic prin crearea unui centru mobil care să ofere educaţie sanitară şi tratament gratuit, reamenajarea cantinei Spitalului Judeţean Orşova, sprijin pentru recuperare medicală, beneficiar Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, dotarea cu echipamente de monitorizare a apei pentru secţiile de Neonatologie şi Pediatrie ale spitalelor din Craiova, Băileşti li Filiaşi, sunt doar câteva dintre realizările Clubului Rotary Craiova în domeniul sănătăţii.
Constantin Militaru, medic primar cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a fost premiat în cadrul Galei „Rotary susţine excelenţa în comunitate”, pe domeniul sănătăţii.
 
Pentru mine Craiova este un oraş absolut special. M-am născut aici, am crescut aici, am făcut şcoala, liceul şi facultatea în Craiova, m-am căsătorit în Craiova, copii mei s-au născut în Craiova, muncesc în Craiova ca doctor de mulţi ani. Cred că orşul acesta are o inimă specială şi aş vrea să întorc puţin din tot ceea ce a făcut Craiova pentru mine, contrbuind la sănătatea şi la inima bună şi sănătoasă a craiovenilor. Încă nu am găsit răspunsul la întrebarea „ce este inima?”, dar cred că răspunsul îl putem găsi cu toţii, privind în interiorul nostru, încercând să facem ceva pentru semenii noştri şi atunci vom afla cu adevărat ce este inima. Putem afla în fiecare zi ce este inima noastră.
Constantin Militaru, medic primar cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova
 
În acelaşi domeniu, sănătatea, a fost premiat şi medicul chirurg Teodor Dumitrescu, asistent universitat doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova
 
Mă simt foarte onorat şi în egală măsură emoţionat că am fost invitat la acest eveniment printre personalităţi marcante din toate domeniile de actvitate. Dintotdeauna mi-am dorit să devin medic. În anul facultăţii am făcut o pasiune pentru chirurgie, domeniu pe care l-am urmat şi activez de 10 ani. În tot ceea ce am am încercat să îmbin perseverenţa, munca, îndrăzneala, ambiţia şi de-a lungul anilor această meserie mi-a oferit foarte multe satisfacţii, depăşind cu mult sacrificiile şi munca depusă. Totuşi, pentru a fi un om cu adevărat complet, ai nevoie de un sprijin permanent şi necondiţionat, care în opinia mea se numeşte familie.
Teodor Dumitrescu, medic chirurg, asistent universitat doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova
 
Cultură
 
În domeniul culturii a fost premiat profesorul universitar doctor Ion Diaconescu, preşedinte al Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu”.
 
Important este să nu uităm gustul pentru cultură şi în fiecare zi ar trebuie să îi aducem cinstire unui scriitor, unui artist ori dascăl că bucurie este atunci când descoperi o carte frumoasă, un film, o poezie de dragoste, o tulburare a sufletului. Cultura este ochiul cunoaşterii şi te îndeamnă să vezi limpede şi clar. Ea iţi conferă putere deplină şi foarte multă cutezanţă. A trăi în cultură şi prin cultură înseamnă a produce idei, a provoca emoţia şi frumosul, dar şi îndrăzneala de a fi altfel.
 
Nici directorul festivalului Shakespeare, Emil Boroghină, nu a fost uitat de cei de la Rotary. 
 
Mulţumesc Clubului Rotary pentru această distincţie. Am crezut şi cred în continuare că Teatrul Naţional din Craiova a reprezentat principalul brand al Craiovei în lume, iar această calitate a fost preluată în acest moment de „Festivalul Internaţional Shakespeare”.
Emil Boroghină, directorul Festivalului Internaţional Shakespeare.
 
Dezvoltarea comunităţii
 
Sub deviza „a servi mai presus de sine”, Rotary Club Craiova promovază şi alte proiecte comunitatea locală. Proiectele Rotary Club Craiova antrenează factori de decizie ai vieţii sociale, economice şi politice, în vederea soluţionării unor probleme diverse care pot apărea într-o comunitate, precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, sprijinirea orfanilor sau a copiilor talentaţi.
În domeniul comunitar a fost premiat Han in’t Veld, managerul NETROM.
 
Rotary Club Craiova susţine performaţa
 
Sfărşitul evenimentului a fost marcat de discursul preşedintelui Rotary Club Craiova, profesor universitar dorctor, Cristi Marcel Spulbăr. 
 
Sunt deosebit de onort să mă adresez dumneavoastră de la această înaltă tribună a Galei „Rotary susţine excelenţa în comunitate”. Gala Rotary se află la a doua ediţie şi este realizată cu participarea extraordinară  a Operei Române Craiova. Acest proiect de a susţine excelenţa în comunitate este proiectul care a marcat dorinţa noastră de a scoate în evidenţă liderii comunităţii. Sunt acele personalităţi care trăiesc în oraşul nostru şi pe care noi, rotarienii din Craiova, am considerat că trebuie să-i evidenţiem, trebuie să-i preţuim şi trebuie să îi aşezăm acolo unde rezultatele profesionale îi situează. Noi rotarienii suntem o familie şi preţuim valorile familiei, sprijinind educaţia, sănătatea, cultura, dar în aelaşi timp şi pe cei care, într-un moment sau altul din viaţă au nevoie de ajutor. Regăsim acea bucurie de a servi mai presus de sine. Vom promova în continuare liderii acestei comunităţi, îi vom evidenţia, îi vom implica in proiectele Rotary Club Craiova pentru că, dacă nu consacrăm valoarea, dacă nu consacrăm performanţa, dar în acelaşi timp, dacă nu evidenţiem bunăvoinţa, bucuria şi iubirea de apropiaţii noştri, cred că nu suntem întotdeauna suficient de împliniţi. Ajutând pe alţii, ne ajutăm pe noi înşine.
A declarat Cristi Marcel Spulbăr, preşedinte Rotary Club Craiova
Share This Article