William Brânză candidează la Preşedinţia ţării din partea Partidului Ecologist Român.
El spune că vrea să fie un preşedinte al tuturor românilor şi îşi doreşte ca ţara să nu mai pară o familie destrămată.
Noi vom avea un altfel de campanie electorală. Vom fi o echipă de centru, câştigătoare, astfel încât în turul al doilea să fie prezent candidatul PER. Programul de campanie nu va fi strict ecologist. Practic vom promova o ecologie politică prin introducerea şi respectarea principiilor de bază ale ecologiei în conceperea şi implementarea politicii economice şi sociale în sensul respectului instituţiilor statului şi al clasei politice faţă de cetăţean şi natură, faţă de echilibrarea relaţiilor economice şi sociale dintre generaţii şi păstrării şi dezvoltării patrimoniului.
A spus Brânză, în momentul anunţării candidaturii
De altfel, la orice ieşire în public vorbeşte despre faptul că “imaginea României astăzi este imaginea unui familii destrămate. Asta a spus şi sâmbătă, la Târgu-Jiu.
Imaginea României de astăzi arată cam aşa: peste trei milioane de români sunt în străinătate şi peste două milioane de familii sunt rămase acasă. Imaginea României astăzi este imaginea unui familii destrămate. Primul lucru pe care l-aş schimba dacă aş ajunge preşedinte ar fi debirocratizarea. Nu se poate ca un judeţ, un oraş atât de industrializat să aibă situaţia de acum, salarii de 800 de lei. Aici trebuie să fie o oază de civilizaţie, la câţi bani dă Târgu-Jiul, multă prosperitate ar trebui să fie în Târgu-Jiu faţă de PIB-ul de aici. De o parte de copiii din Târgu-Jiu m-am ocupat în străinătate, am lucrat timp de patru ani în Italia cu românii din Târgu-Jiu. Cineva mă încuraja şi îmi spunea că aş putea să obţin un procent de 40% în Gorj. Cred în şansa mea în Târgu-Jiu, pentru că am venit ca acasă, pentru că am lucrat cu mii de oameni din Gorj în Italia şi am dus proiecte la bun sfârşit. O parte dintre ei s-au întors în străinătate, dar o parte din familiile acestora mă recunosc.
A afirmat William Brânză
Prezent în Piaţa Centrală din Târgu-Jiu, unde, potrivit AGERPRES, a stat de vorbă cu producătorii, candidatul PER a spus că oamenii cu care s-a întâlnit i-au transmis faptul că nu au locuri de muncă.
Le transmit gorjenilor un mesaj de încredere şi un mesaj că dacă vor vota pe William Brânză vor avea un program cert, un program suplu şi vor vedea o Românie în viitor. (…) Aici am văzut o problemă destul de serioasă în ceea ce priveşte locurile de muncă. Oamenii spun clar că nu au locuri de muncă, locurile de muncă sunt destul de slăbuţ plătite.
A susţinut candidatul PER
Cine este William Brânzădocumentare AGERPRES
William Gabriel Brânză, s-a născut pe 3 martie 1972, la Cărbuneşti, judeţul Prahova.
Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie ‘’A. I. Cuza’’ , licenţiat în ştiinţe juridice, doctor în drept, cu teza ‘’Infracţiuni asimilate corupţiei’’.
William Brânză a urmat un curs postuniversitar de perfecţionare în Siguranţa Naţională, la Colegiul Superior de Siguranţă Naţională din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii, dar şi studii academice postuniversitare, cu specializarea Relaţii Internaţionale, în cadrul Academiei Diplomatice — MAE.
A absolvit cursuri de masterat în ‘’Administraţie şi schimburi internaţionale’’, la Universitatea Val-de-Marne din Paris şi în ‘’Dezvoltarea economică a întreprinderii’’, la Institutul Naţional de Dezvoltare Economică UPG din Ploieşti. A urmat cursuri de perfecţionare în ‘’Securitate şi bună guvernare’’ la Universitatea Naţională de Apărare ‘’Carol I’’ şi în ‘’Managementul afacerilor interne’’, la Academia de Poliţie ‘’Al. I. Cuza’’ (2009). În 2011, a absolvit cursul ‘’Senior Executives in national and international security’’ (NIS), la Harvard, Boston, SUA.
Cariera politică şi profesională
A fost director general al companiei Trust Media Willis (1992 — 2004), asistent universitar la Facultatea de Drept, Universitatea ‘’Constantin Drăgan’’ Braşov (2001 — 2003), lector universitar la Catedra de Drept Penal, Facultatea de Administraţie Publică, Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti (2004 — 2006), iar din 2007, este avocat în Baroul Bucureşti. Din 2010, este lector universitar la Universitatea ‘’Dimitrie Cantemirh, din Bucureşti, Facultatea de Drept.
În perioada 2004 — 2012, a fost deputat în Parlamentului României. În 2004, a fost ales pe listele Partidului România Mare. După şase luni, a devenit deputat independent, pentru ca în 2006 să se înscrie în Partidul Democrat. La alegerile din 30 noiembrie 2008, a fost ales deputat din partea Partidului Democrat Liberal (PDL) în colegiul 1 Diaspora—Europa Occidentală şi Centrală.
În Camera Deputaţilor, a făcut parte din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (din martie 2006) şi Comisia comună pentru afaceri europene a Parlamentului României (din iunie 2007). A fost preşedinte al Comisiei Parlamentare a Comunităţilor de Români din Afara Graniţelor ţării (din 2010), secretar al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României (din 2008) şi membru în Comisia NATO şi grupul Pro-SUA (din 2008).
În cadrul partidului, a deţinut funcţiile de vicepreşedinte PDL, sector 4 Bucureşti (2006-2008), preşedinte al Organizaţiei PD-L Diaspora (2009—2012). Din 8 mai 2011, a ocupat funcţia de secretar executiv în Biroul Permanent al PDL.
A candidat la alegerile din 9 decembrie 2012 pentru un nou mandat de deputat în colegiul 1 Diaspora, însă a pierdut cursa electorală.
La 27 august 2014, a demisionat din PNL, iar la 29 august 2014 şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale din partea Partidului Ecologist Român (PER).
Între lucrările publicate de William Brânză se numără: ‘’Curs universitar de drept penal—Partea generală’’, Editura Lumina Lex (2003), ‘’Infracţiuni asimilate corupţiei’’, Editura Semn E (2004).
William Brânză este cotat, în sondaje, cu doar 1% din voturile alegătorilor.