Ghetoul Carpaţi din Caracal, în BIG BUILD 2014

Redactia
5 Min Read

De Ziua Mondială a Locuirii, Habitat for Humanity România organizează BIG BUILD 2014. Anul acesta se marchează 6 ani de BIG BUILD în România – extinderea intervenţiei la nivel naţional. Cu această ocazie, vor avea loc evenimente de construcţie, voluntariat şi promovarea locuirii decente în cinci oraşe din ţară: Caracal, Comăneşti, Cluj, Beiuş, Rădăuţi.

Habitat for Humanity România sărbătoreşte ”Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day), ce are loc în acest an pe 6 octombrie, prin BIG BUILD 2014 –  eveniment naţional de construcţie, voluntariat şi promovarea locuirii decente. Anul acesta, BIG BUILD are loc în perioada 6-10 octombrie şi se desfăşoară în cinci oraşe din ţară: Caracal, Comăneşti, Cluj, Beiuş şi Rădăuţi. În cadrul BIG BUILD, Habitat for Humanity România construieşte şi reabilitează, împreună cu voluntari din ţară şi din străinătate, locuinţe şi centre comunitare din zone sărace şi aduce în prim-plan problema locuirii din România.
Habitat for Humanity.

La Caracal, în Ghetoul Carpaţi, sub acelaşi acoperiş – 200 de adulţi şi copii.
Cele două blocuri, construite în anii ’60, se află într-o stare avansată de deteriorare şi au nevoie de renovare completă, inclusiv de instalaţii sanitare, electricitate şi canalizare, izolare termică şi de amenajare a teritoriului.  Nevoia urgentă este de a repara acoperişul celor două blocuri, spun reprezentanţii Habitat for Humanity .

Habitat for Humanity România va începe intervenţia în comunitate odată cu BIG BUILD 2014. Între 6 şi 10 octombrie, împreună cu voluntari din ţară şi din străinătate, va repara acoperişului unuia dintre cele două blocuri. Intervenţia în Caracal este cuprinsă în proiectul zefiR. Împreună pentru puterea de acţiune, prin finanţarea căruia se va renova unul dintre blocuri.
Habitat for Humanity

Prima zi de luni a lunii octombrie a fost declarată, în 1986, de către Organizaţia Naţiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day).

Susţinători din toată lumea vor fi alături de Habitat for Humanity în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a  atrage atenţia asupra nevoii unui adăpost sigur, decent şi accesibil. Habitat for Humanity Internaţional şi ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova împreună soluţiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy şi conştientizare.
Habitat for Humanity

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizaţii din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toţi oamenii au posibilitatea să locuiască decent.
Din 1996 construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
Prin filialele sale din Beiuş, Cluj, Rădăuţi, Comăneşti, Cumpăna şi Craiova, Habitat for Humanity România a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcţii de case şi reabilitări, şi alte 20.000 prin programele de prevenţie şi răspuns la dezastre. La nivel internaţional, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 800.000 de locuinţe pentru 4 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul.

Despre zefiR

Proiectul zefiR. Împreună pentru puterea de acţiune este iniţiativa unui consorţiu coordonat de Terre des Hommes şi format din Amare Rromentza, Agenţia Împreună, Fundaţia PACT şi Fundaţia Pestalozzi ca parteneri principali şi Habitat for Humanity România şi SASTIPEN ca prteneri asociaţi.

Prin acest proiect, consorţiul doreşte să îmbunătăţească accesul la educaţie şi sănătate pentru peste 20.000 de persoane care trăiesc în mediul rural şi urban mic din 12 comunităţi din judeţele Dolj (Amărăştii de Jos, Bârca, Filiaşi, Negoi), Gorj (Baia de Fier, Bumbeşti-Jiu, Polovragi, Târgu-Cărbuneşti) şi Olt (Caracal, Grădinari, Piatra Olt, Slatina).
Persoanele vizate prin proiect aparţiun unor grupuri vulnerabile, în special romi, cu precădere femei, tineri şi copii.
Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Distribuie acest articol