Mihăilă şi carderii săi, menţinuţi după gratii de Curtea de Apel Craiova

Redactia
6 Min Read

Procesul în care craioveanul Marin Jean Mihăilă, împreună cu alte nouă persoane, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi 3 ani de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni informatice s-a mutat la Curtea de Apel Craiova.

Instanţa judecă apelurile declarate atât de inculpaţi, cât şi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, iar sentinţa care se va pronunţa aici va fi definitivă. Joi, 4 august, instanţa a decis menţinerea arestării preventive pentru Mihăilă şi patru dintre complicii săi, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 22 septembrie a.c. Mihăilă, împreună cu trei dintre complicii săi au fost condamnaţi, la sfârşitul lunii ianuarie, în dosarul în care a fost condamnat şi Iustin Covei, fiul fostului judecător Marin Covei, tot pentru infracţiuni similare, la pedepse cuprinse între 5 şi 8 ani de închisoare.
Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, săptămâna trecută, joi, 4 august, să menţină arestarea preventivă pentru cinci dintre inculpaţii din dosarul de falsificare de carduri al grupării lui Marin Jean Mihăilă.

Menţine starea de arest a inculpaţilor Buruiană Sorin Costel, Gancea Năstăsie, Savu George Alin, Brescan Dan, Mihăilă Jean Marin. Pe fondul cauzei, acordă termen la data de 22.09.2014, ora 13. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 04.09.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova

Reamintim că, pe 17 aprilie 2014, judecătorii Tribunalului Dolj au soluţionat dosarul în care Marin Jean Mihăilă împreună cu Eman Vătămăniţa, Sorin Buruiană, George Savu, Năstasie Gancea, Monica Cîrneanu, Valeriu Chircă, Marinel Vasile, Dan Brescan şi Dan Mihail Bârcă au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces fără drept la un sistem informatic.
Mihăilă a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Sorin Buruiană la 3 ani închisoare cu executare, Năstasie Gancea la 3 ani închisoare, Alin George Savu la 2 ani şi 10 luni închisoare, Dan Brescan la 2 ani şi 6 luni închisoare, Eman Vătămăniţa la 2 ani şi 6 luni, Dan Mihail Bârcă la 3 ani de închisoare, iar Monica Ramona Cârneanu, Valeriu Chircă şi Marinel Bogdan Vasile au primit câte 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

Cinci dintre inculpaţi au ajuns după gratii în urma unei acţiuni desfăşurate, pe 8 aprilie 2013, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul SOS Craiova, al “mascaţilor” de la IPJ Dolj, al jandarmilor doljeni şi cu suportul SIPI Dolj. Oamenii legii aveau informaţii că membrii grupării se pregătesc să plece în Franţa cu aparatură de skimming, astfel că au demarat acţiunea, iar în zona Gării Craiova a fost prins George Savu, de 30 de ani, din Craiova, care avea la el un troler în care s-au găsit astfel de componente. Bărbatul a fost reţinut, iar oamenii legii au descins, simultan, la mai multe locuinţe din Craiova şi Hunedoara, la membrii grupării. Coordonatorul reţelei era o “cunoştinţă mai veche”, Marin Jean Mihăilă, fost Sfeclan, fost Budianu, de 44 de ani, din Craiova, întrucât tot poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate l-au ridicat în septembrie 2009, pentru infracţiuni vizând comerţul electronic (în dosarul în care îl are ca partener pe Iustin Covei).

Ca dovadă că nu a renunţat la activitatea infracţională, în aprilie oamenii legii au găsit la una din locuinţele lui Mihăilă carduri falsificate, camere de luat vederi şi un aparat de inscripţionat cardurile. Nu mai puţin de 12 persoane au fost ridicate şi duse la audieri, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru 9 dintre acestea procurorii dispunând reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore.
Este vorba despre Marin Mihăilă, Eman Vătămăniţa (35 de ani), Sorin Buruiană (55 de ani), toţi trei din Craiova şi inculpaţi în dosarul din 2010 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, George Savu (30 de ani), Năstasie Gancea (46 de ani), din Craiova, Monica Cîrneanu (26 de ani), din Craiova, Valeriu Chircă (32 de ani), din Craiova, jurist de profesie, Marinel Vasile (25 de ani), din Craiova, şi Dan Brescan (35 de ani), din Petroşani. O parte dintre ei au fost puşi în libertate, în acest moment fiind în arest Mihăilă şi ceilalţi patru bărbaţi.

Patru dintre inculpaţii din acest dosar, respectiv Marin Mihăilă, Eman Vătămăniţa, Sorin Buruiană şi Dan Mihail Bârcă sunt deja condamnaţi, de pe 31 ianuarie, la pedepse cu executare tot pentru infracţiuni informatice, în dosarul în care a fost condamnat şi Iustin Covei, fiul fostului judecător al Curţii de Apel Craiova Marin Covei. Reamintim că Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe MIHĂILĂ (fost SFECLAN, fost BUDIANU) JEAN-MARIN la 8 (opt) ani închisoare; pe VĂTĂMĂNIŢĂ EMAN la 5 ani închisoare; BURUIANĂ SORIN-COSTEL – 5 (cinci) ani închisoare şi BÂRCĂ DAN-MIHAIL – 5 ani închisoare. Nici această sentinţă nu este definitivă, în acest moment judecându-se apelul.

Distribuie acest articol