Craiova invadată de insecte

Redactia
4 Min Read

Oamenii spun că ţânţarii le fac răni puternice, iar senzaţia de mâncărime persistă ore în şir. Craiovenii se înarmează cu soluţii existente pe piaţă pentru a le face faţă ţânţarilor atunci când reuşesc să pătrundă în interiorul imobilelor în care locuiesc. Războiul cu insectele nu se opreşte aici, nu doar ţânţarii le provoacă oamenilor neplăceri. Muşte, gândaci, toate s-au adunat să le facă  viaţa imposibilă.

“În Lăpuş sunt mulţi tânţari, în centru nu avem. Nepoata se dă cu spray, dar şi pe strada Brestei sunt. Au început să apară şi gândacii de bucătărie şi libărci mari pe clădiri, să vedeţi ce e noaptea în centru”, spune Maria P. de 45 ani.

“Seara sunt numai ţânţari mari, din aceia de apă, fac nişte răni… Să facă o dezinsecţie. Zice că a trimis cu pompa, dar eu nu am văzut nimic. Parcă injectează, nu muşcă, sunt periculoşi tare pentru piele şi insuportabili”, ne povesteşte Cristina Maria, 55 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dezinsecţie, dar nu peste tot, nu pentru toţi

S.C. Salubritate Craiova desfăşoară activităţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în Craiova încă din luna iunie a acestui an. Lucrătorii au avut şi perioade de pauză când au încetat activitatea din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cu toate acestea, ţânţarii continuă să se răspândească în oraş fiindcă există zone în Craiova unde Salubritatea nu poate interveni. Astfel că munca efectuată de cei de la Salubritate pentru a le veni de hac insectelor este oarecum în zadar. În spaţiile în care Consiliul Local nu a aprobat lucrările de dezinsecţie se poate acţiona doar dacă se solicită, în particular.

“Am început în data de 2 iunie activitatea de dezinsecţie. Bine, au fost problemele cu vremea care nu ne-a făcut să ţinem de un grafic pe care l-am înaintat către Direcţia Sanitar – Veterinar, există anunţuri date în ziare prin care i-am atenţionat pe crescătorii de albine şi aşa mai departe să ştie că am început activitatea să nu avem probleme pe partea asta. E o suprafaţă la nivelul municipiului de 698 hectare, aproape 700, aprobată, care nu reprezintă totalitatea municipiului. În această suprafaţă nu intră spaţii ca de exemplu Balta Craioviţei, unităţile militare, cartiere precum Lascăr Catargiu, Romanescu, Popoveni, Bariera Vâlcii. Nu sunt prinse în situaţia de lucrări aprobată de Consiliul Local acum câţiva ani. Acolo nu ne permitem să dăm decât dacă ne fac comandă şi contracost. Au intrat celelalte parcuri, Parcul Romanescu, Lunca, Grădina Botanică, toate celelalte. Noi dăm cu o substanţă foarte bună, dar nedând în toată suprafaţa ţânţarul vine dintr-o parte în alta, substanţa aceasta are remanenţă 30 zile, deci dacă nu ar ploua, ea rămâne pe frunze şi în zona verde 30 zile, atât poate să omoare, atât e activă,” a declarat Cristian Popescu, director  la S.C. Salubritate Craiova.

Potrivit directorului de la Salubritate s-a făcut şi o deratizare pe 400 hectare, s-au pus cuşti de carton cu momeli pentru şoareci, şobolani. De asemenea, s-a anunţat că în zonele unde s-au aplicat momeli pentru rozătoare este interzisă plimbarea animalelor.

“Am avut în vizor punctele de colectare deşeuri, toate spaţiile unde e posibil să fie infestate cu şobolani”, a completat Cristian Popescu.

Începând de aseară s-a pulverizat din nou, cu soluţii anti-insecte în zona centrală şi pe Calea Bucureşti.

“S-au făcut trei treceri pe cele 698 hectare, acum am început a patra trecere, la noapte (n.r.ieri noapte) se face zona centrală, Calea Bucureşti. Se face noaptea pentru că substanţa pe temperatură mai scăzută pulverizează mai bine.”Cristian Popescu, director la S.C. Salubritate Craiova.

Share This Article