16 asociaţii de proprietari din Craiova sunt pe lista neagră a Companiei de Apă ,,Oltenia”. Locatarii blocurilor care aparţin de acestea au fost înştiinţaţi că vor fi debranşaţi de la reţeaua de apă. Asta, din cauza datoriilor acumulate.
Conducerea Companiei de Apă Oltenia a publicat pe site-ul instituţiei tabelul nominal cu Asociaţiile de Locatari propuse pentru întreruperea serviciului de alimentare cu apă ca urmare a debitelor restante. Cea mai mare datorie o are Asociaţia 14 din cartierul 1 Mai. Locatarii celor 35 blocuri arondate au reuşit să acumuleze restanţe de aproape 2.400 mii lei.Următoarele două “campioane” la datorii sunt Asociaţiile 24 din Craioviţa Nouă- cu aproape 1, 6 milioane lei şi 7 din 1 Mai-cu peste 1 milion lei. Cele mai mici datorii, din rândul celor 16, sunt la Asociaţia de la Blocul U8 din Lapuş.
Cooperare, datorii achitate şi rebranşarea la reţeaua de apă potabilă
Reprezentanţii Companiei anunţă că situaţia pare să se remedieze treptat, treptat. Asta, datorită faptului că preşedinţii asociaţiilor se prezintă la conciliere. Mai mult de atât, conducerea CA ,,Oltenia” informează că rău-platnicii au început să-şi achite deja o parte din restanţe, fapt ce va conduce la rebranşarea blocurilor care nu mai beneficiază în acest moment de apă potabilă.
Asociaţia de proprietari C2-C5, precum şi Asociaţoa Nr.4 M.I. Antonescu par să fie printre cele mai cooperante, achitând deja o parte din suma restantă.
În momentul de faţă, asociaţiile se prezintă la conciliere. Conform regulamentului de bază, trebuie să găsim soluţia cea mai bună, atât pentru noi, cât şi pentru oameni. Cei care au restanţe vin şi fac angajamente, mai efectuează din plată. Astăzi(n.r.-ieri) avem programată o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei 14 din cartierul 1 Mai. Asociaţiile au în componenţa lor blocuri bune sau rău-platnice. Din acest motiv, preşedinţii de asociaţie care colaborează cu noi, ne spun unde există probleme şi restanţe, iar noi acţionăm în consecinţă. Cu alte cuvinte, nu am debranşat toate blocurile dintr-o asociaţie care înregistrează datorii uriaşe, deoarece nu toate au datorii şi este firesc ca doar rău-platnicii să fie sancţionaţi. Din păcate, unii preşedinţi de asociaţie nu ne comunică blocurile unde există probleme şi din această cauză suntem nevoiţi să-i debranşăm pe toţi.
A explicat Dorel Grigorie, director comercial-dezvoltare CA ,,Oltenia”
Nu aveţi apă potabilă? Testaţi fântânile şi cişmelele din oraş
Mai mult de atât, Compania de Apă pare să fie găsit soluţii de ,,supravieţuire” pentru cei debranşaţi, până când vor fi efectuate plăţile şi vor beneficia, din nou, de apă potabilă.
În vederea asigurării cantităţii minime de apă necesară pe zi pentru un locuitor, în conformitate cu Ord. MS nr.119/2014, art.22 .alin.(2), indicăm ca surse de apă potabilă pentru utilizatorii debranşaţi pentru neplata consumurilor, fântânile publice amplasate în pieţele municipiului Craiova, cişmelele şi ţâşnitorile din municipiul Craiova.
Se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Companiei de Apă ,,Oltenia”
Fântâna şi adresa…
Totodată, în comunicatul transmis de Compania de Apă sunt precizate şi locurile în care se află fântânile şi cişmelele din oraş, asta pentru ca oamenii să nu le caute prea mult…
Fântâni în pieţele municipiului Craiova :
– Piaţa Centrală
– Piaţa Chiriac
– Piaţa Valea Roşie
– Piaţa Gării
– Piaţa Brazda lui Novac
– Piaţa Craioviţa Nouă Big
Cişmele în Municipiul Craiova:
Cişmea Piaţa Chiriac (intersecţie Mureş -Caracal)
Apă potabilă, se încadrează în limitele impuse de Legea apei potabile nr.458/2002,republicată
Cişmea Piaţa Veche (fântâna Purcarului)
Apă potabilă, se încadrează în limitele impuse de Legea apei potabile nr.458/2002,republicată
Cişmea Popova
Apă potabilă, se încadrează în limitele impuse de Legea apei potabile nr.458/2002,republicată
Cişmea Izvorul Rece (din sursa Izvarna)
Apă potabilă, se încadrează în limitele impuse de Legea apei potabile nr.458/2002,republicată
Fântâni ţâşnitori în municipiul Craiova :
1.English Parc, str. A.I. Cuza;
2.Parc Mihai Bravu;
3.Magazin Flanco, str. Calea Bucureşti;
4.Parcul Nicolae Romanescu – 3 fântâni stradale tâşnitoare;
5.Complexul Dacia, cart. Valea Roşie;
6.Parc Velodrom;
7.Parc pentru copii N. Titulescu;
8.Esplanadă, cart. Craioviţa Nouă;
9.Parcul Crizantemelor;
10.Staţia de distribuţie apă Făcăi;
11.Spitalul Municipal, cart. 1Mai;
12.Liceul Elena Cuza;
13.Restaurant Segarcea;
14.Str. Poligonului, nr.100;
15.Str. Caracal ,Complex Bănie;
16.Judecătoria Craiova, str. A.I. Cuza;
17.Cart. Rovine, blocul J18;
18.Str. N. Titulescu, Complex bloc 15 (“Groapă”);
19.Şcoala gen. 34 Elena Farago, cart. Craioviţa Nouă;
20.Str. 1 Decembrie, Simplon;
21.Complex Baba Novac, cart. Brazda lui Novac;
22.Clubul Electroputere, str. Calea Bucureşti;
23.Str. Nicolae Iorga, cart. Rovine(inters. cu str. G. Constantinescu);
24.blocul P2, str. Calea Bucureşti;
25.Str. 1 Decembrie 1918(în dreptul fostei Radiologii);
26.Piaţa Centrală, str. Calea Bucureşti;
27.Loc de joacă pentru copii – bloc M10, Sărari;
28.bloc F20, cart.Rovine.
Branşare separată pentru craiovenii cu plata la zi. Alţi bani
Craiovenii care sunt cu plata la zi vor fi nevoiţi să se branşeze separat la conducta de apă, pentru a nu mai exista probleme. Deja unele blocuri au început lucrările pentru a beneficia de conducta de apă separată. O familie va fi nevoită să scoată din buzunar aproximativ 1.000 lei pentru a se branşa separat la conducta cu apă potabilă.