Deşi România continuă să fie în criză, oamenii nu au ezitat să plece în concediu în străinătate. Indiferent de destinaţie, relaxarea şi distracţia au fost pe primul loc.
Turiştii care au preferat să meargă pe cont propriu, cu maşina, au ales zonele mai apropiate din Grecia, de exemplu Halkidiki, iar cei care au preferat avionul au ajuns în Rodos, Corfu şi chiar Creta.
Directorul agenţiei Mapamond, Elena Nicola, s-a arătat foarte mulţumit de interesul arătat de craioveni să meargă în Grecia.
Turiştii s-au orientat către Grecia, unde, slavă Domnului, toată vara nu văd un strop de ploaie. Printre alte destinaţii căutate se află Turcia, Italia şi Spania. În Grecia au găsit condiţii foarte bune şi cu un preţ foarte bun. Tariful este mult mai bun în afară decât în România, îmi pare rău că o spun, dar asta este realitatea. Patru stele în România cu all-inclusiv, depăşeşte o mie de euro, de persoană, iar în Grecia sau în Turcia te duci cu avionul de bani aceşti în condiţii foarte bune de cazare şi masă.
A afirmat Elena Nicola, pentru Ediţie Specială
Fără probleme în Bulgaria
Serviciile oferite în Bulgaria au fost de bună calitate şi nu au existat nemulţumiri din partea turiştilor.
Bulgaria a mers foarte bine pe staţiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Nessebar. Niciodată nu am avut probleme în Bulgaria, turiştii care au venit nici măcar nu mi-au pus această întrebare, dacă sunt probleme legate de virusul hepatitei A. Sunt persoane care şi-au cumpărat din iarnă bilet şi este riscul fiecăruia, dar nu am avut vreo restituire. Toată lumea a plecat în condiţii foarte bune.
A mai punctat Elena Nicola
La începutul acestei luni, au apărut zvonuri că apa de pe litoralul bulgăresc a fost infestată cu virusul hepatiei A, însă s-a dovedit că nu reprezenta nici un pericol pentru turişti.
Informaţiile oficiale venite din Bulgaria în urma monitorizării calităţii apelor pentru îmbăiere în zonele Dobrici, Varna şi Burgas arată că valorile indicatorilor microbiologici cercetaţi sunt în conformitate cu cele legale, nereprezentând un risc de sănătate pentru populaţie şi pentru turiştii care aleg să-ş petreacă concediile în ţara vecină. O singură zonă, Plaja Ofiţerească din oraşul Varna, a înregistrat depăşirea normelor admisibile, autorităţile bulgare impunând interdicţia temporară de îmbăiere în acest loc. Agenţiilor de turism din România le-au fost deja trimise adrese oficiale cu această înştiinţare de către Inspectoratele de Sănătate din zonele cercetate, tocmai pentru a-şi anunţa turiştii.
S-a arătat într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, remis Agerpres
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei şi Energiei din Bulgaria au transmis un comunicat de presă cu privire la starea apelor din 23 de staţiuni turistice de pe litoral, printre care Varna, Nisipurile de Aur, Constantin şi Elena, Sunny Day şi Riviera.
Anunţăm că informaţiile apărute în presă şi ipotezele privind riscul de îmbolnăvire lansate de anumite persoane nu au la bază niciun studiu de caz ale cărui rezultate să provină de la instituţii oficiale. Aşa cum am anunţat, potrivit rezultatelor monitorizării, nu există nicio contaminare care să pună în pericol turiştii pe coasta bulgărească a Mării Negre.
Se arată în comunicatul oficial al celor două instituţii din Bulgaria
Numărul turiştilor a crescut în acest an
Oamenii au avut timp să se delecteze şi în această vară, alegând una dintre staţiunile din ţară sau din străinătate.
Cu siguranţă numărul oamenilor care pleacă în concediu nu este în scădere, iar Grecia a fost în top în acest an. Vânzările au fost foarte mari şi au mers extraordinar de bine. Sunt servicii bune şi marea din Grecia nu se compară cu nici o altă mare din Europa, iar peisajele sunt superbe. Toată lumea a cerut Lefkada, este o zonă pitorească şi au fost servicii foarte ieftine, cu 170 de euro de persoană, cu şapte nopţi de cazare la o vilă complet renovată şi foarte aproape de plajă.
A conchis Elena Nicola