Rezultatele iniţiale la examenul naţional de definitivare în învăţământ au fost afişate sâmbătă, 19 iulie. Dintre cei 233 candidaţi validaţi, 105 au promovat proba scrisă, obţinând o notă peste opt, în timp ce 67 nu au reuşit să promoveze examenul.
Totodată, 60 de candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă, iar unul singur a fost eliminat pe motive de fraudă. Procentul de promovabilitate, în judeţul Dolj, la examenul de definitivare este de 61,05%, după cum se anunţă într-un comunicat transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.
În acelaşi comunicat se arată că la 23 discipline promovabilitatea (NOTE PESTE 5) este de 100%: alimentaţie publică, arte plastice, chimie, contabilitate, economie, educaţie muzicală specializată, educaţie muzicală, educaţie tehnologică, farmacie, filosofie, finanţe-bănci, fizică, informatică, inginerie economică, istorie, limba şi literatura franceză, limba şi literatura germană, învăţători, matematică, protecţia mediului, psihologie, psihopedagogie specială, religie ortodoxă. Totodată, la alte patru discipline promovabilitatea (NOTE PESTE 5) este de 0%: electromecanică, pedagogie, profesori documentarişti, transporturi (maiştrii instructori).
Profesorii au dreptul să susţină examenul de trei ori, în decursul a şase ani
Niciun cadru didactic nu se poate titulariza fără să fi promovat examenul de definitivat. Profesorii au dreptul să susţină examenul de trei ori, în decursul a şase ani. În cazul în care nu reuşesc să promoveze, rămân suplinitori cu contract de muncă, pe perioadă determinată.
Examenul de definitivat constă în două probe: susţinerea a două inspecţii speciale la clasă, care trebuie promovate cu nota minimă opt, precum şi proba scrisă. Contestaţiile s-au depus sâmbătă, 19 iulie, până la ora 21.00 şi duminică, între orele 09.00-15.00.
Calendarul examenului de definitivat:
– 21-23 iulie – rezolvarea contestaţiilor
– 24 iulie – afişarea rezultatelor finale
Astăzi are loc proba scrisă a examenului de titularizare
O nouă probă de foc are loc astăzi pentru cadrele didactice. 1302 dascăli doljeni vor susţine astăzi, începând cu ora 10.00, proba scrisă a examenului de titularizare. Examenul durează patru ore şi se desfăşoară în patru centre din Craiova.
Avem patru centre de examen, grupate pe arii curriculare: Liceul CFR- pentru învăţători, educatori şi învăţământul special, Liceul “Tudor Arghezi”- pentru limba română şi limbile străine, Liceul Bibescu-pentru matematică şi ştiinţe exacte şi Liceul Energetic- pentru istorie, geografie, religie, arte plastice.
A declarat Luminiţa Popescu, inspector şcolar general adjunct ISJ Dolj
Candidaţii trebuie să obţină minim nota cinci pentru a ocupa un post în anul şcolar următor şi cel puţin nota şapte pentru a ocupa un post pe perioadă nedeterminată.
Calendarul examenul de titularizare:
– 21 iulie 2014 – desfăşurarea probei scrise
– 25 iulie 2014 – înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare;
– 25 – 26 iulie 2014 – rezolvarea contestaţiilor;
– 28 – 29 iulie 2014 – afişarea rezultatelor finale.
Etapa I de repartizare va avea loc pe 30 iulie – repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7,00 (şapte) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (9) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate în vederea angajării pe perioada nedeterminată:
a) repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7,00 (şapte), conform art. 58 alin. (9) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată;
b) repartizarea, în şedinţă publică, pe 31 iulie, a candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (şapte), conform art. 58 alin. (9) din Metodologie, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul centrelor de concurs în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, cât şi proba scrisă sau în alte centre de concurs în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor;
Accesul candidaţilor se face în intervalul orar 8.00 – 9.00, pe baza actului de identitate. Profesorii nu pot avea asupra lor, în sala de examen, genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Materialele nepermise au fost depuse într-o sală cu obiecte personale, înainte de intrarea în clasă.