În ultima şedinţă extraordinară a C.J. OLT, consilierii judeţeni au aprobat hotărârea privind alocarea a 350.000 lei din fondul de rezervă. Banii sunt puşi la dispoziţia unităţii administrativ- teritoriale Pleşoiu în vederea refacerii acoperişului şcolii din localitate, smuls de pe clădire de vijelia de săptămâna trecută.
În cadrul şedinţei, Paul Stănescu, preşedintele C.J. OLT, a declarat: “Am considerat că este bine să ne întâlnim cât mai repede, pentru că dacă mai lăsam mult clădirea fără acoperiş se distruge în totalitate şi nu mai putem face nimic. Am luat aproape toţi banii din fondul de rezervă, am făcut rapid un proiect de hotărâre şi sper să rezolvăm problema în sensul punerii acestui acoperiş pe şcoala”.
Paul Stănescu şi-a exprimat speranţa, cu prilejul sedinţei, ca în maxim o lună lucrările la şcoală să fie terminate.
Referitor la pagubele suferite de legumicultorii olteni, Paul Stănescu a declarat: “Am trimis către guvern şi Ministerul Agriculturii un memoriu să vedem cum îi putem ajuta, deoarece pagubele lor sunt imense. Cred că Primul-Ministru, Ministrul Agriculturii vor veni în sprijinul acestor oameni, pentru că la ora asta sunt foarte amărâţi”.
Pagubele produse de vijelie şi grindină sunt de 31.073.000 lei. Sunt calamităţi de peste 8.500 de hectare de terenuri agricole şi zeci de case. Mai grav este că sunt distruse şi drumuri în 11 localităţi.
Trebuie menţionat că Primăria Pleşoiu a trimis o adresă în vederea primirii acestui ajutor, fiind vorba de adresa nr.3.036/11.07.2014, înregistrată la Consiliul Judeţean Olt sub nr. 6.764/14.07.2014, în care se prevede că în data de 10.07.2014 acoperişul Şcolii Gimnaziale din localitate a fost distrus în totalitate, s-au produs infiltraţii de apă prin planşeul de la etajul I, distrugându-se parchetul şi zugrăveala, instalaţia electrică şi o parte din tencuielile de faţadă.
Pagubele sunt inseminate: acoperişul smuls de pe clădire sunt distruse parchetul şi zugrăveala, instalaţia electrică şi o parte din tencuielile de faţadă.
Prefectura Olt şi Consiliul Judeţean Olt au constituit comisii mixte pe toate localităţile pentru a centraliza distrugerile produse de grindină şi vijelie.
Trebuie spus că propunerea de hotărâre de C.J. OLT a stat la baza adresei primăriei locale, dar şi al raportului de sinteză privind fenomenele meteorologice periculoase din judeţul Olt, din perioada 09-10.07.2014, al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al raportului nr. 6.775/14.07.2014 emis de Direcţia Tehnică şi Investiţii, prin personalul de specialitate, aprobat de vicepreşedintele de resort.