Procentul de promovabilitate la evaluarea naţională în judeţul Mehedinţi este de 65,89%. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi reiese că elevii din Mehedinţi au luat note mai mari la matematică, procentul de promovabilitate fiind de 70,85%, iar la limba română de 66,36%.
47 de elevi au obţinut note de 10 la matematică, în timp ce la limba română un singur elev a reuşit această performanţă, iar note între 9 şi 9,99 au fost obţinute de 183 de elevi la matematică şi 153 la limba română.
Pe de altă parte, s-au obţinut însă şi note ruşinoase, între 1 şi 1,99: 74 la matematică şi 105 la limba română.
În total, în judeţul Mehedinţi la acest examen s-au înscris 2206 elevi, dar prezenţi la examen au fost: 2164 la limba română şi 2158 la matematică. Conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi consideră că rezultatele sunt mulţumitoare în comparaţie cu notele obţinute la simulare.
Raportând la rezultatele obţinute la simularea din primăvară, ceea ce ne-a pus pe jar pe toţi aici la nivel de inspectorat şcolar observăm o creştere a procentului, astfel încât la simularea din primăvară am avut un procent de 40,38%, aşadar creşterea este semnificativă, motiv pentru care mulţumesc tuturor cadrelor didactice care s-au implicat şi au luat toate măsurile necesare pentru a creşte procentul de promovabilitate.
Mirela Pintea Enea, inspectorul general şcolar de la IŞJ Mehedinţi
La Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, un liceu de top din municipiul Drobeta Turnu Severin, notele s-au afişat puţin după orele 14.30. Elevii împreună cu părinţii şi profesorii diriginţi aşteptaseră cu emoţie ore bune în faţa liceului afişarea notelor. Exact cum bănuiseră, cele mai bune note le-au obţinut la matematică. Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august – 8 septembrie).
Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimnaziu. Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4.