vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

«Pauză» şi în cel de-al treisprezecelea ceas

Semnalul de alarmă pe care l-am tras în urmă cu ceva timp nu a stârnit nicio apăsare în activitatea Sport Club Municipal. Aminteam într-un material trecut că vor avea loc mişcări importante de trupe la nivelul mai multor echipe ale Sport Club Municipal şi acest lucru s-a concretizat.
La această dată situaţia este mai mult decât cenuşie, tinzând spre negru. Din păcate, cei care ar trebui să dirijeze activitatea se pare că nu pot să o facă sau nu înţeleg “legile” sporturilor de sală. Revenind la echipe trebuie spus că există doar necunoscute, în marea majoritate a cazului. În ordine alfabetică, pe secţii, lucrurile se prezintă astfel. În cazul echipei de baschet feminin se vorbeşte despre… nimic.

Nu există contract sau discuţii cu niciun antrenor. S-a vorbit de forţarea băncii tehnice cu un nume nou dar deocamdată lucrurile stagnează. SCM Craiova nu are contract cu nicio jucătoare. Şi asta în condiţiile în care se vorbeşte despre faptul că sezonul va debuta mai devreme ca de obicei, adică la nivelul lunii august. Mai mult, sezonul 2014-2015 are o particularitate în sensul că se retrogradează chiar dacă numărul echipelor înscrise nu este cel anticipat de federaţie.

Cu alte cuvinte, nu mai poţi să stai liniştit ca anul trecut când cu o singură victorie ai rămas în Liga Naţională. În cazul echipei de baschet masculin lucrurile sunt asemănătoare. Spunem asta pentru că pe zi ce trece mai apare câte o veste despre plecarea unui jucător. Nu mai continuă la Craiova Ionuţ Drăguşin, Popescu, Căpuşan, Seals şi Bureau. Sigur asta! La cei enumeraţi se adaugă jucătorii sârbi care nu par încântaţi să revină în Bănie.
Practic clubul are contract doar cu jucătorii tineri de genul Ciotlăuşi, Damian sau Petrişor. Mult trâmbiţata întoarcere a lui Andelko Mandic se lasă de asemenea aşteptată. Îndrăgitul tehnician nu are semnat nici un contract cu SCM Craiova, la această dată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A plecat o echipă şi la volei

Şi veştile “bune” continuă. La prima vedere lucrurile stau ceva mai bine în cazul formaţiei de handbal. Spunem doar la prima vedere pentru că sunt probleme legate de contracte în sensul că acestea trebuie renegociate.
După experienţa de anul trecut este clar că nu se mai poate vorbi de aceleaşi salarii şi este firească stabilirea unei alte grile. Cui îi convine bine, cui nu, asta e, drum bun! În aceste zile se poartă discuţii cu jucătoarele. Deocamdată nu s-a concretizat nimic, nici o sportivă nu a semnat noile acorduri. Mai mult, jucătoarele care au prins primul şapte sezonul trecut au plecat de la echipă, fiind vorba despre Nicoleta Dincă. Se pare că nici Tivadar şi Munteanu nu sunt încântate de noile oferte.

La nivelul băncii tehnice nu sunt probleme, Gheorghe Sbora şi Aurelian Roşca având contracte cu SCM. De menţionat că sezonul începe în luna august şi că pe 7 iulie s-a fixat reunirea lotului, care o fi acela. S-a rezolvat transferul junioarei Bonea, singurul din club. În cazul echipelor de volei se întâmplă, în linii mari, acelaşi fenomen ca la handbal.
La feminin, activitatea de anul trecut ar trebui să ducă la modificări. Sunt jucătoare care au acorduri cu SCM dar, trebuie renegociate. Până acum nu a avut loc acest lucru. Au părăsit Craiova trei jucătoare şi se spune că mai sunt fete care vor să schimbe echipa. Referitor la banca tehnică se vorbeşte despre faptul că Alexandru Cosma va continua activitatea la echipă, dar doar se vorbeşte pentru că, de asemenea, nu există un contract între cele două părţi.

Dacă până în urmă cu o săptămână lucrurile păreau “ok” la volei masculin acum nu mai sunt chiar aşa. Pe lângă cei trei jucători sârbi despre care se ştia că nu vor mai continua activitatea la Craiova au apărut Todor Filip (final de contract), Milotin (plecat la CSM Bucureşti) dar şi Dumitrache, jucător care în aceste zile va semna pentru o altă echipă din campionatul intern. Nici Laurenţiu Vânătoru nu mai are contract cu SCM acesta ajungând, se pare, la un acord cu nou promovata din Caransebeş.
Banca tehnică va fi asigurată în continuare de Dan Pascu şi Claudiu Mitru.

Situaţia de la SCM a fost zugrăvită frumos de un tehnician care doreşte să îşi păstreze anonimatul:
Suntem cu un picior în prăpastie. Ce să transferăm dacă noi nu am ştiut până de curând nici bugetul, nici ce se doreşte cu noile contracte cadru. Au venit la sfârşitul săptămânii trecute dar nici acum lucrurile nu sunt foarte clare. Chiar toţi, de la toate secţiile, suntem tâmpiţi? Care echipă din club a transferat? A fost adusă doar o junioară iar noi pierdem jucători pe bandă. Pe cine să mai aducem acum când loturile sunt făcute la mai toate echipele. Când alţii transferau noi o…

Politica