Pe un teren înregistrat la Ministerului Apărării Naţionale cu o suprafaţă totală de 12 hectare, unde a funcţionat o unitate militară, şi este pe domeniul public al municipiului Slatina, edilul vrea să creeze o zonă care să deservească cetăţenilor, parcuri, grădiniţe, blocuri de locuinţe, însă momentan nu se pot demara procedurile de vânzare fiindcă cineva pune ”beţe în roate” Primăriei Slatina, şi nu cedează o parte din teren.
Terenul de la unitatea militară, în momentul de faţă avem un litigiu înscris în cartea funciară, nu putem să demarăm procedurile de vânzare, discutăm cu persoana respectivă care a intabulat acest litigiu, revendică 8400 metri pătraţi, deşi a pierdut de două ori în instanţă, ne-a mai chemat încă o dată în instanţă, încercăm să separăm cele 12 hectare de teren de acolo de 8400 metri pătraţi, nu poţi să înregistrezi un litigiu pe 12 hectare pentru 8400 metri pătraţi şi sper ca în două săptămâni să scoatem acest litigiu din cartea funciară şi să demarăm procedura de vânzare a acestui teren. Ne dorim acolo spaţii comerciale, clădiri de locuit, vrem să facem un parc pe două hectare pentru că în zona respectivă chiar nu există niciun loc de verdeaţă şi este păcat să tăiem cel puţin copacii aceia de la str. A. I. Cuza care sunt seculari aş putea spune, şi să nu profităm de ei. De asemenea, pe fonduri europene, vrem să facem o grădiniţă cu program prelungit, sunt mai multe clădiri care necesită consolidări, sperăm că pe fonduri europene vom putea să realizăm aceste obiective şi peste trei-patru ani acea zonă care este în momentul de faţă o zonă cu bălării să aducă plus valoare Consiliului Local şi noi locuri de muncă. Acolo a fost o unitate militară, în urma discuţiilor purtate, în 2006, am reuşit acum doi ani, de când s-a schimbat guvernarea să luăm acest teren, este o unitate militară care nu a mai funcţionat de foarte mult timp şi ne-am dorit acel loc să devină viabil.
A declarat Minel Prina, primar Slatina
În plus, foarte multe blocuri din Slatina, au intrat în programe de reabilitare şi au fost deja renovate, edilul preconizează că în cel mult doi ani de zile, ponderea blocurilor reabilitate va fi de 65%. La toate programele europene, beneficiarul cererilor este obligat să vină cu o cofinanţare, această cofinanţare fiind asigurată din bugetul local. Pe lângă această cofinanţare, Primăria este obligată să asigure şi alte chelteiuli, certificatul termic, studiile de fezabilitate, proiectele de racordare la utilităţi, etc.
Am reabilitat termic blocuri pe banii Consiliului Local prin programul ”Oraş verde, oraş curat”, pe banii bugetului de stat, a contribuit şi Primăria Slatina şi pe bani de la comunitatea europeană, am reabilitat foarte multe, am ajuns la aproape 50% şi prin comunitatea europeană sper să reuşim să ajungem până la sfârşitul anului 2015, probabil la 65%. Pe fonduri de la bugetul U.E avem depuse nouă cereri de finanţare care însumează 97 blocuri. S-au semnat contractele pentru finanţarea a 13 blocuri, joi o să vin la Craiova să semnez o a treia cerere de finanţare care cuprinde 23 blocuri.
A mai completat edilul