Noul iluminat al Severinului, mai economic

Redactia
2 Min Read

Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, economia pe care o face municipalitatea în urma proiectului de reabilitare a sistemului de iluminat stradal este de aproximativ 40 000 – 50 000 lei pe lună.

Proiectul de reabilitare iluminat stradal în Drobeta Turnu Severin a început să fie pus în practică din 2012. Acest proiect a început să aducă după doi ani economii de 400,  500 milioane lei vechi pe lună, raportat la factura pe care o plăteam către furnizorul de energie. Din acesti bani , pe jumătate de an, Primăria a plătit ultima parte a facturii către RAAN şi s-au dat bani şi pentru alte proiecte importante.
A declarat viceprimarul Marius Screciu

O parte din bani au mers către continuarea lucrărilor de reabilitare termică a patru blocuri din municipiu.

Una dintre probleme este continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor, s-au primit nişte bani în această perioadă şi urmează să facem o expertiză, să continuăm programul din anii trecuţi. Este vorba despre patru blocuri, în cazul a trei dintre ele lucrările fiind deja începute în 2012.
A explicat Screciu

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin a mai spus că în cazul asociaţiilor care au depus recent proiecte de reabilitare se aşteaptă bani de la Guvern sau oportunităţi de accesare a fondurilor europene. Alţi bani au fost distribuiţi către reabilitarea  unui imobil al Primăriei situat pe strada Aurelian numărul 36, în care locuiesc chiriaşi.
Din economia de la factura de electricitate, municipalitatea a achitat şi proiectul privind monitorizarea parametrilor fizici, chimici şi biologici ai apelor Dunării, proiect care se încheie la sfârşitul lunii iunie.

Distribuie acest articol