luni, octombrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Şanse de angajare pentru persoanele din mediul rural

SC. ULTRA SECURITY S.R.L în parteneriat cu FIRST Job School S.R.L, Centro de Estudios Infer S.L şi Asociaţia ”Legum-RO-Fruct-Sud-Vest Oltenia” au lansat vineri, 23 mai a.c proiectul ”EU ALEG – Informare, Dezvoltare, Responsabilizare”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, desfăşurat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, ”INVESTEŞTE ÎN OAMENI!”, Axa prioritară 5 – „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniu major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.
Proiectul îşi propune integrarea pe piaţa muncii a persoanelor din mediul rural. Se adresează persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, celor aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri, şomeri de lungă durată.
Prin intermediul programului cei înscrişi în proiect vor beneficia de servicii de informare şi consiliere profesională, programe de formare profesională, servicii de mediere, dar şi consultanţă şi asistenţă pentru iniţierea unei afaceri în mediul rural. Proiectul este implementat în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Covasna, Braşov. Cursurile de calificare şi specializare cuprind un spectru larg de domenii precum administrator pensiune turistică, lucrător comercial, tâmplar manual, măcelar, operator calculator, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător în structuri pentru construcţii, agent de securitate, contabil, cameristă, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dar şi cursuri de limbă engleză.
În urma finalizării cursurilor li se va oferi unei părţi din grupul ţinţă şi posibilitatea de a se angaja.

Dorim ca beneficiarii noştri prin informare, dezvoltare profesională şi responsabilizare să ajungă să-şi atingă obiectivele personale şi profesionale în primul rând. Ne adresăm persoanelor din mediul rural aflate în căutarea unui loc de muncă, sau celor neocupate, pornind de la agricultură de subzistenţă şi ajungând până la şomerii tineri. În zona rurală ne promovăm activităţile proiectului, care consistă în activităţi de consiliere vocaţionala în aşa fel încât persoană respectivă să poată să-şi găsească un drum profesional corect, avem şi o ofertă generoasă de cursuri de calificare autorizate ANC, cursuri din varii domenii. Fiecare dintre parteneri şi-au angajat personal pentru a putea accesa zonele în care putem identifica aceste persoane, vor fi recrutate direct în zona rurală şi vor fi îndrumaţi către programele de formare profesională, apoi le vom facilita şi procesul de obţinere a unui loc de muncă pentru o parte dintre ei.
A relatat Racoţea Petrică Dan, manager proiect, administrator SC. ULTRA SECURITY S.R.L.

Obiectivele proiectului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care au implementat proiectul şi-au propus ca până la final, respectiv în septembrie 2015 să obţină ca 2400 de persoane din grupul-ţintă să fie informate cu privire la necesitatea îmbunătăţirii calităţii resurselor umane şi a ocupării în vederea asigurării sustenabilităţii zonelor rurale şi a oportunităţilor oferite de prezentul proiect; organizarea a două campanii de informare şi motivare a persoanelor din mediul rural, organizarea a 12 seminarii de informare în comunităţi din mediul rural la care vor participa în total 500 de persoane din grupul ţintă; 900 de persoane din mediul rural vor beneficia de serviciile de informare şi consiliere profesională, în vederea activării acestora pe piaţa muncii; organizarea a 24 programe de formare profesională (de calificare/recalificare), 19 programe de formare profesională (de iniţiere/ specializare) şi înfiinţarea unui centru de evaluare competenţe „Agent de securitate”; 674 de persoane din mediul rural vor beneficia de programe de formare profesională, în vederea facilitării accesului la ocupare în activităţi non-agricole; 459 persoane de sex feminin vor participa la programele de formare profesională ale proiectului; 450 de persoane vor beneficia de facilitarea relaţiei cu angajatorii; organizarea a 12 job-cluburi; 400 de persoane vor fi informate cu privire la beneficiile antreprenoriatului şi avantajele demarării unei afaceri proprii în activităţi non-agricole; elaborarea si tipărirea a 1000 de exemplare din „Ghidul antreprenorial”; 150 de persoane vor beneficia de acces la servicii de consultanţă şi asistenţă în vederea iniţierii unei afaceri.

Politica