luni, octombrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Craiova face demolări selective!

Afaceriştii de pe Râului acuză municipalitatea de blocarea circulaţiei pe una dintre cele mai importante artere din Bănie. Oamenii spun că accesul dinspre strada Râului spre strada Nicolae Romanescu este blocat de foarte mult timp, iar autorităţile locale nu au luat nicio măsură în această privinţă. Ba mai mult, unul dintre afacerişti asigură că reprezentanţi ai Primăriei Craiova s-au deplasat la faţa locului, însă totul a rămas la stadiul de promisiuni.

Circulaţie blocată pe Râului, din cauza unui gard

Mai mulţi afacerişti craioveni care îşi desfăşoară activitatea pe Râului sunt nemulţumiţi de felul în care se circulă în zona respectivă. Aceştia acuză municipalitatea de blocarea accesului autovehiculelor cu ,,ajutorul’’ unui gard, care, după spusele lor, ar fi fost ridicat, pe strada Emil Marghitu, însă fără autorizaţie.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doamna Olguţa a demolat tot, dar când trebuie să demoleze ceva ce este necesar, nu o face, pentru că sunt interese la mijloc. Este vorba de strada Emil Marghitu, care trebuia să fie construită în linie dreaptă, nu curbată. Pe vremea primarului Bulucea, un consilier local a schimbat poziţia acestei străzi printr-o hotărâre de consiliu local, dar trecea tot pe domeniul public. Acest teren în care se încadrează şi strada Emil Marghitu aparţine firmei SC Agroindustriala Service SA, care este o firmă de stat. În 2005, SC Elstec SRL a cumpărat o suprafaţă de teren, a procedat la închiderea atât a terenului său, cât şi a străzii Emil Marghitu, blocând trecerea dinspre strada Râului spre strada Nicolae Romanescu.
A declarat un afacerist craiovean

Afaceriştii acuză că respectivul gard a fost ridicat fără autorizaţie

Odată cu reabilitarea străzii Râului, toate cele 18 societăţi comerciale care activează în zona respectivă au propus municipalităţii să desfiinţeze gardul ridicat fără autorizaţie, pe domeniul public. Conform cele relatate de afaceriştii din zonă, atât viceprimarul Mihail Genoiu, cât şi city-managerul Gheorghe Nedelescu s-au angajat că vor desfiinţa gardul, pentru a fi reluată circulaţia.

Această stradă este prinsă în program de modernizare, are documentaţie întocmită pentru asfaltare şi certificat de urbanism. În tema de proiectare este trecută că are pietriş, în realitate este cu beton. Organele Primăriei, venind la faţa locului, au constatat că tema de proiectare şi documentaţia au fost întocmite doar pentru jumătate din stradă. De asemenea, au mai constatat că există o ţeavă de gaze amplasată ilegal, pe sub această stradă.
A mai precizat acelaşi om de afaceri craiovean

Societăţile comerciale s-au adresat de nenumărate ori municipalităţii

Strada Emil Marghitu face parte dintr-un plan amplu, fiind un segment din ,,inelul’’ care uneşte străzile: Râului, Potel, Valea Roşie, Humuleşti, Rovine şi Bulevardul Decebal. Societăţile comerciale de pe Râului s-au adresat de trei ori Primăriei Craiova şi Poliţiei Locale, pentru a fi remediată situaţia.

«Constructorul, Ştefan Diaconu a recunoscut că gardul este ridicat ilegal»

Potrivit afaceriştilor olteni, reprezentantul firmei Elstec, Ştefan Diaconu a recunoscut la acel moment că gardul fusese ridicat ilegal.

Nimeni din Primărie nu face demersurile necesare pentru desfiinţarea gardului. Constructorul, Ştefan Diaconu a recunoscut că gardul este ridicat ilegal. În timp ce viceprimarul Genoiu se zbate să facă pasaje pentru fluidizarea traficului în centrul oraşului, lucru care s-ar simplifica prin inelul care leagă Bulevardul Decebal cu Râului, Brestei, Calea Severinului şi Bulevardul Dacia. Craiova vrea să rămână un oraş unde se circulă ca la ţară, adică să existe un drum principal şi restul să fie uliţe.
A explicat afaceristul craiovean

Totodată, afaceriştii spun că reprezentanţii Primăriei consideră că drumul are lăţime prea mică ( 8 m) şi că nu s-ar înscrie două tiruri în circulaţie, deşi strada Râului modernizată  la ora actuală are 7 m.

Ştefan Diaconu a infirmat cele menţionate de afaceriştii de pe Râului

Contactat telefonic, reprezentantul firmei Elstec, Ştefan Diaconu a infirmat cele menţionate de afaceriştii de pe Râului, spunând că “autorizaţia a fost emisă de Primărie, iar gardul nu a fost ridicat ilegal’’.

Autorităţile locale, sărace în declaraţii

La rândul său, viceprimarul Mihail Genoiu a fost contactat telefonic, însă nu a răspuns. În schimb, city-managerul Gheorghe Nedelescu ne-a îndrumat să ne adresăm Poliţiei Locale pentru a afla mai multe informaţii.

Politica