Proiectul Biblioteca Stradală, nominalizat la Gala Industriei de Carte «Bun de Tipar»

Redactia
4 Min Read

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a primit cu bucurie şi onoare nominalizarea proiectului Biblioteca Stradală la secţiunea cea mai bună campanie de marketing în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar.
Proiectul  Biblioteca Stradală, iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a fost promovat din dorinţa de a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a lectura cărţile de la Bibliotecă într-un cadru natural, unde aceştia au putut îmbina cultura, cu libertatea de a lua o carte de pe raft fără să fie supuşi unor reguli sau unor restricţii.
Rafturile cu cărţi amplasate în English Park au fost vizitate de mii de craioveni care s-au bucurat de iniţiativa bibliotecii şi ne-au arătat cât de mult „Craiova, citeşte!”. Fiecare utilizator a putut lua câte o carte pe care fie a returnat-o după lecturare, fie a beneficiat de posibilitatea de a o înlocui cu alta, oferind astfel tuturor şansa de a găsi cărţile căutate şi acoperind cât mai multe domenii. Colectivul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” încearcă în permanenţă să fie atent la nevoile şi preferinţele fiecărei categorii de vârstă a utilizatorilor.

Astfel,  în acest proiect au fost incluşi şi copii, care au fost ajutaţi în vederea alegerii unei cărţi potrivite, oferindu-le posibilitatea de a îmbina lectura şi jocul şi punându-le la dispoziţie pe toată perioada verii cărţi adecvate vârstei lor, cu personajele preferate din poveşti şi desene sau planşe de colorat.
De asemenea, câteva mii de copii „şi-au dat întâlnire” cu bibliotecarele, care i-au aşteptat zilnic în Piaţa Mihai Viteazul şi în English Park. Proiectul a beneficiat de succes arătând tuturor faptul că şi pe o bancă în parc sau într-un raft amplasat în aer liber, cultura poate fi la fel de căutată şi pusă în valoare ca în orice altă clădire de patrimoniu ce se bucură de vechimea sutelor de ani.

Proiectul Biblioteca Stradală, pe lângă dezvoltarea interesului faţă de lectură, a oferit celor ce au participat: deschidere către noutate, cărţi potrivite în funcţie de gustul utilizatorilor, bună dispoziţie şi jocuri pentru micuţi, iar toate acestea au făcut ca proiectul să fie nu doar cunoscut, ci şi apreciat în rândul comunităţii.
Conducerea Bibliotecii Judeţene şi-a dorit aducerea tinerilor mai aproape de bibliotecă, implicit mai aproape de cultură şi de activităţi deosebite, pe care orice tânăr ar trebui să le descopere în oraşul său, mai ales că oraşul Craiova este candidatul puternic al titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Lucian Dindirică a declarat:
Am fost deosebit de mulţumit de primirea frumoasă pe care acest proiect a avut-o şi încă o are şi de aceea sunt foarte onorat să vă anunţ că Proiectul Biblioteca Stradală a fost nominalizat în cadrul celei de-a III ediţii a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar. Visul nostru este de a vedea aceste mici biblioteci în parcuri, în apropierea unităţilor de învăţământ, în tot oraşul. Dorim să oferim iubitorilor de carte un loc de întâlnire,  pentru a discuta şi împărtăşi dragostea lor de cărţi, un loc unde copiii să stea şi să citească împreună, unde oamenii să ia o pauză de la problemele cotidiene şi să regăsească bucuria răsfoirii unei cărţi. Cărţile se aleg ca şi prietenii şi de aceea această alegere implică responsabilitate.

Share This Article