Târguri şi expoziţii cu vânzare sunt organizate în capitala Olteniei, până vineri, 18 aprilie. Craiovenii sunt aşteptaţi pe esplanada Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu’’ pentru a admira şi cumpăra produse tradiţionale româneşti specifice tuturor regiunilor din ţară.
Cadourile inedite, dulciurile de sărbătoare, articolele de artizanat realizate de meşterii populari fac ca oraşul să îmbrace haine de sărbătoare, iar oamenii să se apropie cât mai mult de atmosfera pascală. Fie că vorbim de brânză ardelenească, de tobă afumată sau cârnăciorii ardeleneşti, oltenii pot degusta produsele tradiţionale preparate cu multă migală. Terasele amplasate strategic în ,,inima’’ esplanadei îşi aşteaptă clienţii pentru a se înfrupta cu preparate la grătar, lipie, cartofi ţărăneşti, dar şi multe alte bunătăţi.
Suntem din Harghita şi venim anual la Craiova pentru a ne promova produsele tradiţionale. Avem de vânzare tocătoare, ouă din lemn, covoare cu motive tradiţionale, jucării pentru cei mici, suveniruri, ceasuri din lemn şi multe alte produse. Dacă în anii anteriori vânzările mergeau mult mai bine, acum pot să spun că oamenii nu mai cumpără nici pe jumătate faţă de cum cumpărau mai demult. Astăzi (n.r.-ieri) nu am vândut nimic. Vom sta aici până vineri, dar nu cred că se va mai schimba ceva până atunci.
A spus o comerciantă din Harghita
Dulciurile turceşti, cele mai apreciate de craioveni
Rahatul turcesc şi halvaua au făcut ,,deliciul’’ publicului, care a dat iama la taraba cu produse turceşti. Comercianţii spun că dulciurile sunt cele mai bine vândute produse din cadrul Târgului Tradiţional de Paşte. În aceeaşi categorie de produse bine vândute se înscriu şi comercianţii care promovează baclavalele şi dulciurile greceşti. Chiar dacă preţurile sunt puţin cam piperate, craiovenii nu se plâng şi spun că “o dată pe an este Paştele’’, deci se merită să scoată din buzunare ceva mai mulţi bani pentru micile plăceri culinare.
Este adevărat că sunt destul de scumpe aceste produse, dar eu cred că se merită să cumpărăm şi noi măcar o dată pe an. Eu nu am timp să prepar dulciuri acasă, pentru că o să lucrez până sâmbătă, iar apoi voi petrece sărbătorile pascale la nişte prieteni, la Vâlcea. Cum şi ei au copii mici cărora le plac dulciurile, m-am gândit că este mult mai bine să cumpăr astfel de preparate, care sunt şi mai speciale şi naturale, din câte am înţeles.
A spus Irina P.
«Oamenii nu pot rezista în faţa preparatelor culinare»
Majoritatea colegilor noştri se plâng din cauza faptului că vânzările merg foarte prost, mai ales la articolele de artizanat realizate de meşterii populari. Din fericire, noi care vindem preparate tradiţionale suntem mult mai liniştiţi din acest punct de vedere. Avem clienţi în fiecare zi şi oamenii nu pot rezista în faţa preparatelor culinare. Sunt convinsă că şi anul viitor voi reveni la Craiova.
A povestit o comerciantă din Bucureşti
Mititeii şi friptura de porc, pe placul oltenilor
Cei mai norocoşi s-au dovedit a fi comercianţii care deţin terase. Aceştia spun că oamenii nu pot rezista tentaţiei de a degusta tradiţionalii mititei sau vestitele fripturi de porc, asezonate cu diverse salate şi cartofi ţărăneşti.
Avem bucate dintre cele mai alese. Oamenii se înghesuie să cumpere de la noi, mititeii şi cârnăciorii sunt cei mai apreciaţi. De asemenea, lipia coaptă pe grătar este foarte apreciată.
A relatat un comerciant
Bizarre Bazaar îşi aşteaptă clienţii în English Park
Mai mult de atât, pasionaţii de bijuterii hand-made pot viziona şi achiziţiona accesorii dintre cele mai diverse şi originale. Micii comercianţi spun că vânzările merg strună în această perioadă, mai ales că majoritatea craiovenilor sunt în căutarea cadourilor de Paşte.
Cel mai bine se vând seturile cu cercei, inel şi colier. Preţurile pornesc de la 35 lei, însă domnii nu se uită la bani atunci când vine vorba de achiziţionarea unui cadou pentru persoanele iubite. De asemenea, şi accesoriile pentru păr sunt foarte apreciate, mai ales de domnişoare.
A relatat o comerciantă