Colegiul Pedagogic Ştefan Velovan din Craiova a fost vineri gazda unui spectacol folcloric.
În amfiteatrul liceului, şapte formaţii de dans din regiunea Oltenia care aparţin liceelor şi şcolilor atât din mediul rural cât şi urban, au încântat publicul cu dans şi voie bună. Spectacolul a fost iniţiat în cadrul proiectului numit Cunoaşterea şi asimilarea jocurilor populare în regiunea Oltenia. Spectacolul a venit şi ca un îndemn către păstrarea tradiţiilor jocurilor populare. Coregraful micilor artişti al Ansamblului Folcloric CNP Ştefan Velovan este profesorul Bitoleanu Filip, care a fost şi membru al Ansamblului Folcloric Maria Tănase.
În mediul rural se mai păstrează filonul autentic al tradiţiilor în ceea ce priveşte folclorul. Promovăm tradiţiile şi obiceiurile olteneşti prin acest folclor autentic ce se regăseşte în această zonă. Folclorul este un filon al românilor, un tezaur de sacralitate, fiindcă trăim din ce în ce mai mult într-o societate secularizată trebuie să tragem cumva un semnal de alarmă ca să nu mai pierdem ceea ce a mai rămas în acest tezaur şi trebuie să fie transmis din generaţie în generaţie, mai ales dansurile acestea populare care pot fi codificate, dar în acelaşi timp putem să şi iniţiem tinerii în această taină. Suntem deschişi pentru folclor, artă, cultură, iar copiii sunt din ce în ce mai atraşi de această zonă, domnul profesor Bitoleanu Filip s-a ocupat în mod expres de organizarea acestui spectacol, chiar şi în cadrul liceului nostru a organizat ore de specialitate pe ansamblul folcloric.
A relatat Ionuţ Pătularu, director Colegiul Pedagogic Ştefan Velovan
Trupele de dans din Craiova au aparţinut Colegiului Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Colegiul Naţional Carol I şi bineînţeles iniţiatorul spectacolului, Colegiul Pedagogic Ştefan Velovan, iar din mediul rural trupe de la Şcolile Gimnaziale din Calopăr, Scăeşti, Giurgiţa.
Pe lângă dans folcloric, membrii trupelor au demonstrat că au talent şi la alte dansuri, precum vals.