sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

«Şcoala Altfel», cu poliţişti

Poliţiştii doljeni se implică în Programul şcolar „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Astfel,  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj în parteneriat cu FUNDAŢIA COLLEGIUM XXI va desfăşura Proiectul „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional” în cadrul a trei unităţi de învătământ: Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” Craiova, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” Craiova şi Liceul de Artă „Marin Sorescu” Craiova.

Activităţile se adresează elevilor din clasele gimnaziale şi au drept obiective: informarea cu privire la tezaurul cultural naţional în sensul cunoaşterii, protejarea valorilor acestuia, importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile şi autorităţi în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu. Deasemenea, poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale vor prezenta cazuri concrete instrumentate de Poliţia Română în domeniul combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional, precum şi prezentarea de bunuri care fac parte din tezaurul cultural naţional. Întâlnirile dintre ofiţerii de poliţie şi elevi se vor desfăşura în două etape: prima etapă la sediile unităţilor de învăţământ (în zilele de 8,9 şi 10 aprilie 2014), iar a doua etapă la sediul Muzeului Olteniei Craiova (în data de 11 aprilie 2014).
IPJ DOLJ

Poliţiştii – junior au luat cu asalt curtea poliţiei doljene

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost prezenţi nu mai puţin de 60 de elevi de la două clase ale Colegiului Naţional Carol I din municipiul Craiova. Elevii, din clasa a II – a şi a IV – a, au avut prilejul de a cunoaşte mai îndeaproape ce înseamnă meseria de poliţist. Au stat de vorbă cu poliţiştii de la Serviciul Rutier care i-au învăţat câteva reguli de circulaţie şi cum să nu fie victime ale accidentelor rutiere, iar poliţiştii de la Compartimentul 112 le-au explicat care sunt situaţiile în care poate fi apelat acest număr precum şi consecinţele în cazul în care sunt făcute apeluri false.

Cei mici au fost impresionaţi de luptătorii de la Intervenţie Rapidă care le-au oferit o mică demonstraţie printr-un exerciţiu de încăţusare a unor suspecţi şi conducerea acestora în maşina poliţiei, iar drept răsplată şcolarii au avut şi ei o mică demontraţie prin care au arătat importanţa poliţiei în societate, dar şi importanţa apelurilor sosite la 112. Un alt punct de atracţie pentru vizitatorii de astăzi au fost şi câinii – poliţişti care le-au arătat cum poate fi prins un suspect de către aceştia la o simplă comandă a poliţistului. Cei mici au fost impresionaţi şi de poligonul de tragere,  pe care l-au comparat cu o scena din jocurile video, moment în care cu toţii şi-au manifestat dorinţa de a deveni, în viitor, poliţişti. Pentru modul în care s-au comportat şi pentru surpriza pe care ne-au făcut-o cu exerciţiul lor, dar şi cu salutul sincer „Să trăiţi!”, comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, domnul comisar şef de poliţei Dr. Constantin Nicolescu i-a răsplătit oferindu-le diplome prin care au primit titlul de POLITIST – JUNIOR.
IPJ DOLJ

Poliţiştii olteni alături de elevi în prima zi de «ŞCOALA ALTFEL»

Şi poliţiştii olteni sunt alături de elevi în Programul “Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Poliţiştii de la rutieră au avut întâlniri cu cei mai mici elevi din Slatina.

Săptămâna “Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, constituie un bun prilej pentru poliţişti de a le prezenta elevilor aspecte legate de munca de poliţie. În cadrul acestui proiect naţional, organizat de Ministerul Educaţiei, ieri(n.r. luni), poliţiştii rutieri de la Poliţia municipiului Slatina au avut o întâlnire cu elevii clasei pregătitoare de la Şcoala Generală „Eugen Ionescu”  Slatina. La această întâlnire, celor mai mici participanţi la trafic le-au fost reamintite regulile rutiere, care trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie. Totodată, poliţiştii le-au prezentat copiilor filme tematice, care conţineau mesaje de prevenire a accidentelor rutiere, pe marginea cărora au avut loc dezbateri. În ultima parte a întâlnirii, elevii participanţi au completat un chestionar privind respectarea regulilor de circulaţie, tuturor fiindu-le înmânate, din partea I.P.J. Olt,  diplome cu titlul onorific „Micul pieton”.
IPJ Olt

Şi ISU e alături de elevi

În cadrul programului ”Săptămâna altfel: Ştii mai multe, să fii mai bun” peste  300 de elevi  şi preşcolari de la unităţile de învăţământ  din Craiova şi judeţul Dolj, precum şi  copiii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova au trecut ieri  pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” Dolj pentru a se familiariza cu munca pompierilor. Copiilor li s-a prezentat o parte din tehnica şi echipamentul folosit de pompieri la diferitele situaţii de urgenţă întâlnite.

«Şcoala Altfel» la PMT Craiova

Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova în colaborare cu Şcoala Profesională Specială (SPS) Craiova organizează  până pe 11.04.2014 manifestări diverse, integrate în programul “Şcoala Altfel”.
Elevii S.P.S. Craiova dar şi deţinuţii care nu sunt înscrişi la cursurile şcolare vor participa la activităţi atât în interiorul cât şi în afara penitenciarului şi vor avea ocazia să se informeze despre aspecte diverse, importante în viaţa fiecărui adolescent.

În zilele de 8, 9, 10 şi 11 aprilie, la sediul penitenciarului, sunt organizate dezbateri şi spectacole artistice la care elevii Şcolii Profesionale Speciale, deţinuţi în P.M.T. Craiova, vor participa alături de elevi de la instituţii de învăţământ, cum ar fi: Colegiul Naţional Carol I, Şcoala Alexandru Macedonski, Liceul Energetic Craiova, şcoala din localitatea Drănic, judeţul Dolj şi şcoala din localitatea Şirineasa, judeţul Vâlcea. Pe agenda dezbaterilor vor fi abordate subiecte legate de comportamentul tinerilor în societate, respectarea normelor şi a legilor dar şi despre modul de identificare a unor căi de comunicare şi relaţionare care să evite orice conflict interpersonal şi în egală măsură, cu legea. De asemenea, în cadrul întâlnirii cu elevii şcolii din Drănic, va fi organizat un atelier de creaţie a unor obiecte artizanale specifice primăverii şi Sărbătorilor Pascale. Marţi, 8 aprilie, un grup de 8 tineri a beneficiat de o lecţie practică despre situaţiile de urgenţă în cadrul vizitei efectuată la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Oltenia” Dolj. O altă activitate importantă pentru facilitarea reintegrării în societate a persoanelor se va derula în ziua de vineri, 11 aprilie, când un alt grup de 8 deţinuţi va participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă Dolj la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. Pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de deţinuţi să desfăşoare activităţi în această perioadă, va fi organizată întrecerea sportivă „Trofeul Primăverii” în cadrul căreia nouă echipe de fotbal formate atât din elevi ai Şcolii Profesionale Speciale Craiova cât şi din deţinuţi ce nu sunt înscrişi la cursurile şcolare îşi vor disputa şansele de a întâlni în cadrul unui meci demonstrativ o echipă formată din profesori şi educatori. Organizarea acestei suite de activităţi contribuie la crearea unui context favorabil dezvoltării persoanelor private de libertate, de familiarizare a acestora cu modalităţi eficiente de petrecere a timpului liber şi de găsirea celor mai bune soluţii pentru reintegrare în societate după punerea în libertate.
PMT Craiova

Politica