În această primăvară, societatea care construieşte reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în Corabia va începe amplasarea conductelor în interiorul oraşului.
Se lucrează la aducţiunea Turnu Măgurele — Corabia, urmează subtraversarea râului Olt, pentru că au fost introduse conductele de la Turnu-Măgurele până la râul Olt şi de la râu până la Corabia. În aprilie, va începe introducerea reţelei în oraş, va fi montată o conductă principală, până la zona industrială, se va face legătura cu zona portuară, unde sunt depozite de cereale şi apoi cu zonele de locuinţe.
A declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, pentru AGERPRES
La sfârşitul lui 2012 Societăţile Transgaz şi Wirom Gas au semnat contractul de furnizare a gazelor pentru oraşul Corabia. Gazul se aduce de la Turnu Măgurele prin subtraversarea râului Olt.
Compania Wirom Gas SA se ocupă de investiţia din oraş, având de realizat o reţea de peste 40 km, în valoare de aproape trei milioane de euro, iar Transgaz de aducţiunea între cele doua oraşe. Distanţa dintre cele două localităţi fiind de 31 km.
În acest moment corăbienii folosesc: lemne, cărbuni, energie electrică sau combustibil lichid.
Primarul oraşului Corabia declara în ianuarie că termenul final de aducere a gazului în oraş este luna aprilie.
Mai avem 5 km de aducţiune cu gaze, oraşul va fi racordat la reţeaua de gaze naţională şi vom avea gaze la data de 30 aprilie.
Iulică Oane, primar Corabia
Oraşul Corabia are peste 6.000 de locuinţe, peste 2.000 de apartamente şi 25 de obiective social-culturale, dar şi mulţi agenţi economici. Necesitatea şi beneficiile aducţiunii de gaz în oraş este clară: va creşte şansele de dezvoltare economică ale zonei.