miercuri, ianuarie 1, 2025

Ultima ora

Sport

Bobocel şi-a păstrat titlurile

Singura senioară de la secţia de atletism a CSM Drobeta Turnu Severin a confirmat şi la ediţia din acest an a Naţionalelor Indoor. În Sala Complexului „Lia Manoliu” din Capitală, Bobocel s-a impus în probele de 1500 metri şi 3000 de metri plat, pe care le-a câştigat în 4:24.00, respectiv 9:26.01. Născută pe 3 octombrie 1987, eleva antrenată de Marin Istrate speră să prindă podiumul  şi la Balcaniada de la Istanbul, de la sfârşitul acestei săptămâni, însă pentru a lua medalie va trebui să-şi îmbunătăţească timpii.

Ancuţa a revenit în competiţie după o accidentare suferită în luna decembrie, iar timpii obţinuţi la Naţionalele Indoor n-au fost aşa grozavi. E bine totuşi că şi-a păstrat titlurile. E singura atletă din România care a câştigat două medalii de aur, deşi ea nu e specialistă la plat, ci la obstacole, care nu sunt însă în sală. Practic, ea a alergat pentru a ieşi pe primul loc, nu pentru a-şi bate recordul. Venea şi după o pregătire în Kenya, care nu ştiu cât de mult a ajutat-o. Nu s-a antrenat alături de mine, fiindcă eu nu am fost trimis de Federaţie.  Acum va merge la Balcaniada din Turcia, unde va concura doar la 1500 metri. Întrecerea se desfăşoară într-o singură zi şi nu poate participa în ambele probe. Sperăm într-o medalie. Va fi greu să ia aurul. Favorită e reprezentanta ţării gazdă.
A spus Istrate

La Naţionale, eleva sa a trecut linia de sosire la 1500 de metri la doar 33 de sutimi de secundă în faţa craiovencei Florina Pierdevară. În 2011, Bobocel stabilea cel mai bun timp în proba menţionată, pe care a alergat-o în 4:08.12 minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Va puncta pentru CSM Drobeta în sală

Cea mai titrată atletă din istoria Mehedinţiului şi-a început cariera în 2000, la CSS Drobeta Turnu Severin, după ce a fost remarcată la un banal meci de handbal, unde sprinta foarte repede pe contraatac, iar în 2004 a trecut la CSM Drobeta Turnu Severin, club ce tocmai fusese înfiinţat, pentru a putea păstra sportivii de pe plan local şi după încheierea junioratului. Cu toate acestea, Ancuţa Bobocel s-a transferat la CS Dinamo Bucureşti, în 2008, iar până-n 2011 a avut dublă legitimare, reprezentând şi clubul severinean. În urma unor divergenţe avute cu fostul director de la CSM Drobeta, Gabriel Răveanu, care s-a arătat nemulţumit de faptul că atleta puncta pentru clubul de la Dunăre doar la competiţiile mai puţin importante, gen cele de cross, Bobocel a reprezentat în 2012 CS Dinamo şi CSM Sfântu Gheorghe.

De anul trecut, eleva lui Istrate a revenit la malul Dunării, dar CS Dinamo a rămas clubul-mamă, însă, în urma noului protocol încheiat, de actualul director Eusebio Urucu, CSM Drobeta a reuşit să fie reprezentat de atletă şi la câteva competiţii de anvergură. Astfel, în acest an, pentru clubul severinean, Ancuţa Bobocel va mai concura la Campionatul Balcanic Indoor (în sală) din Turcia (23  februarie), Campionatul Mondial Indoor din Polonia (7-9 martie), Campionatele Internaţionale ale României Outdoor (în aer liber) de la Bucureşti (7-8 iunie), Cupa Europei pe echipe din Estonia (21-22 iunie) şi Campionatul Balcanic Outdoor de la Cluj Napoca (26-27 iulie). Pentru CS Dinamo, Bobocel va puncta la prima ediţie a Campionatului Mondial de Ştafetă, din Bahamas (24-25 mai), Campionatul Naţional de seniori în aer liber de la Cluj-Napoca (19-20 iunie), Campionatul European de seniori Outdoor din Elveţia (1217 august), Campionatul de DecaNation, din Franţa (28-30 august), unde va reprezenta regiunea Balcani, Campionatul Naţional de cross (25 octombrie) şi Campionatul European de cross, din Bulagaria (14 decembrie).

Şi în acest an, Ancuţa Bobocel participă pentru CSM Drobeta şi CS Dinamo la competiţiile interne şi internaţionale. Le-am împărţit în mod egal. Va puncta şi pentru noi, dar şi pentru Dinamo. Sper ca medaliile obţinute de Ancuţa să fie cel puţin ca cele de anul trecut.
A spus Eusebio Urucu

În 2013, Bobocel a adus pentru CSM Drobeta trei medalii de aur,  două la Campionatul Naţional de sală, în probele de 1.500 şi 3.000 metri, şi una la Jocurile Francofone din Franţa (Nisa), la 3000 metri obstacole, în timp ce la Balcaniada Indoor din Turcia (Ciakir) a obţinut argintul.

Început promiţător de carieră

Cel mai important titlul cucerit de Ancuţa Bobocel este cel de campioană europeană de tineret, în 2009, la Kaunas, în Lituania, după ce în 2007, la Budapesta, obţinuse argintul la aceeaşi categorie de vârstă. La juniori, severineanca a fost vicecampioană mondială în 2004 (Grosetto) şi 2006 (Beijing), dar şi vicecampioană europeană în 2005 (Kaunas). La seniori, rezultatele nu au mai fost aceleaşi. Bobocel s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) şi Londra (2012), însă s-a oprit de fiecare dată în semifinale. N-a reuşit să treacă de serii nici la Campionatele Mondiale de la Osaka (2007), Berlin (2009) şi Moscova (2013). Cea mai bună performanţă o reprezintă locul al V-lea de la Campionatul European, de la Helsinki (2012). La toate competiţiile menţionate a participat la 3000 de metri obstacole.

–––––

Juniorii, departe de performanţă

La Campionatul Naţional de seniori,  de la Bucureşti, CSM Drobeta a participat şi cu patru juniori, trimişi de antrenorul Mirel Bîrcu mai mult pentru a căpăta experienţă. La 400 metri, unde au luat startul 28 de atleţi, severineanul Petre Drulă s-a clasat pe locul 19 (52.50), la mai bine de trei secunde în urma câştigătorului. Acesta a concurat şi la 800 metri, unde a trecut linia de sosire al XI-lea, în 2:00.16 minute, la aproape 10 secunde de învingător, în timp ce colegii săi de club Alexandru George Bîrcu (2:15.15), Gheorghe Dragoş Argint (2:17.18) şi Robert Cristian Popescu (2:23.99) s-au clasat pe ultimele locuri.  Bîrcu (4:31.70), Argint (4:44,46) şi Popescu (4:52.67) au alergat în aceeaşi manieră şi la 1500 de metri, unde s-a impus Alexandru Bogdan Staicu (3:50.91), de la CS Pandurii Târgu Jiu.

Politica